Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos Tu-134 aviakatastrofos prie Petrozavodsko detalės: keleivis išsigelbėjo persėsdamas į kitą kėdę

Tyrėjų teigimu, Karelijoje (Rusijoje) sudužusio Tu-134 lėktuvo ekipažas negalėjo įspėti keleivių apie gresiančią katastrofą. Todėl visi, sugebėję likti gyvi, už tokį stebuklą turi dėkoti tiesiog laimingam atsitiktinumui.
Rusijos ekstremalių situacijų tyrėjai įvykio vietoje
Rusijos ekstremalių situacijų tyrėjai įvykio vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Istorijos pradžia: birželio 21 d. Rusijoje sudužo lėktuvas Tu-134.

Radijas „Rusijos naujienų tarnyba“ pakalbino vieną iš septynių likusių gyvų lėktuvo, sudužusio prie Petrozavodsko, keleivių. Tai – Segejus Jeriominas.

Sergejus, gulintis intensyvios slaugos palatoje vienoje Maskvos ligoninių, paskambino į tiesioginę radijo laidą ir papasakojo viską, ką prisimena. Vyras skrydžio metu vaikščiojo po lėktuvą ir nusprendė persėsti į kitą kėdę. Nes laisvų vietų netrūko, ypač galinėje lėktuvo dalyje. Sergejus prisimena, kad skrydžio metu tieisog norėjo pabūti vienas, nesidalinti kėde su kaimynu, tad pasirinko vietą pačiame gale – tarp sparno ir turbinos.

Lėktuvas nutūpė tiksliai ant kelio?

Degančia nuolaužų krūva virtusio Tu-134 keleivis pasakojo, kad lėktuvas iš pradžių nutūpė ant asfalto juostos (automobiliams skirto kelio). Tačiau sparnai užkliuvo už medžių ir pradėjo juos pjauti. Sergejaus akyse nuo lėktuvo korpuso nulūžo spranai, vėliau tarsi važiuoklės dalis būtų lūžusi. Todėl laineris virto ant kairio šono ir nuvažiavo nuo kelio. Natūralu, kad toje pusėje sėdėję keleiviai deformacijų buvo suplėšyti gyvi...

„Po to orlaivis patyrė dideles perkrovas. Nežinau, ar jis buvo plėšomas į gabalus, ar spaudžiamas į vieną metalo gumulą. Išgirdau duslaus, bet labai stipraus smūgio garsą, pamačiau dūmus, gaisrą. Nuleidau galvą, atrėmiau ją į kėdę, nieko nesupratau, kas darosi“, – sakė Sergejus. 

Netrukus keleiviai išvydo artėjančius prie lėktuvo medžius, vėl išgirdo smūgius. Nepraradę sąmonės, pagaliau suprato, kad nusileido visai ne oro uoste. 

Vyras pasakojo kad, vos tik lėktuvas (arba jo nuolaužos) sustojo, jis atsisegė diržą ir per ugnies užuolaidą pabandė išbėgti į lauką.

Padėjo žmonės

Laimei, šalia degančių nuolaužų jau buvo vietinių žmonių. Jie ištiesė Sergejui pagalbos ranką, padėjo susiorientuoti liepsnojančiame pragare.

Sergejaus sveikatos būklė – sunki, bet stabili: daugybiniai nudegimai, raktikaulio lūžiai ir t.t. Medikai planuoja atlikti dar keletą atstatomųjų operacijų.

Reanimacijoje kartu su juo guli dar du išgelbėti lėktuvo keleiviai. Vyras, kvėpuojantis tik aparatūros pagalba, ir itin sunkios būklės moteris.

Daugiau apie aviakatastrofą rasite čia.

VIDEO: ¿A qué se debió el accidente del Tu-134? Primeras versiones

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos aviacija didelę katastrofą patyrė 1973 metais. Tuomet, skrisdamas iš Vilniaus į Maskvą sudužo Tu-124. Juo skrido daugybė garsių Lietuvos medikų. Todėl šis tragiškas incidentas nuo to laiko vadinamas „daktarų lėktuvo katastrofa“.

15min.lt pavyko gauti šio istorinio skrydžio, pasibaigusio nelaime, pilotų pokalbių įrašą.

VIDEO: „Gydytojų lėktuvo“ Tu-124 katastrofos 1973 m. garso įrašas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius