Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tūkstančiai baltarusių išėjo į gatves: protestuoja prieš „parazitinį įstatymą“

Apie 2000 baltarusių išėjo į gatves protestuoti dėl įstatymo, kuris primeta mokesčius tiems, kurie nedirba visu etatu, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Protestas Minske
Protestas Minske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vietinių vadinamas „Za tunijadstvo“ (už valkatavimą – 15min) įstatymas reikalauja, kad tie, kurie dirba mažiau kaip 183 dienas per metus mokėtų 250 dolerių kaip kompensaciją už valstybės nesurinktus mokesčius.

Įstatymas priimtas 2015-aisiais. Dėl pastarojo baltarusiai ypač nepatenkinti, nes vos suduria galą su galu po daugiau kaip dvejus metus trukusios ekonominės krizės.

Šalyje tokio masto protestai – retenybė. „Aš nemokėsiu. Tai – absurdas, grįžimas prie feodalinės sistemos“, – teigė Mikhailas Gutujevas, kuris niekur nedirba nuo to laiko, kai prarado pardavimų vadybininko poziciją.

Tiek jis, tiek kiti protesto dalyviai susirinko pagrindinėje Minsko aikštėje. Jie rankose laiko plakatus, ant kurių tokie šūkiai kaip: „Prezidentas yra didžiausias parazitas“. Protestuojantys reikalavo jo atsistatydinimo.

Protesto dalyvis naujienų agentūrai „Reuters“ teigė, kad policijos čia susirinko minimaliai ir kad ženklų, rodančių, jog valdžia norėtų užkirsti kelią šiai demonstracijai, nėra.

Oficialiai registruoti bedarbiai atleidžiami nuo minėtų mokesčių, tačiau tie, kurie nėra registruoti, taip pat laisvai samdomi darbuotojai, namų šeimininkės bei dirbantys užsienyje privalo sumokėti metinį mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius