-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai filipiniečių Kalėdas pasitiko laikinose pastogėse

Pietų Filipinuose dešimtys tūkstančių žmonių Kalėdų rytą sutiko laikinose pastogėse, tebedidėjant smarkios audros aukų skaičiui, pirmadienį pranešė pareigūnai. Civilinės gynybos pareigūnai nurodė, kad Kalėdų dieną evakuacijos stovyklose buvo apie 13 tūkst. šeimų iš Mindanao regiono – mažiausiai 52 tūkst. žmonių. Dauguma jų prarado visus arba beveik visus savo daiktus.
Filipinai
Filipinai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Vyriausybinė nelaimių valdymo agentūra pirmadienį pranešė, kad atogrąžų audros „Tembin“ aukų skaičius išaugo iki 240, o dar per 100 žmonių laikomi dingusiais.

Audra sukėlė nuošliaužų ir staigių potvynių; smarkiausiai nukentėjo Šiaurės Lanao, Pietų Lanao provincijos ir Zamboangos pusiasalis.

„Tembin“ buvo sustiprėjusi iki taifūno, o sekmadienį pasitraukė iš Filipinų į Pietų Kinijos jūrą. Meteorologai perspėja, kad vėliau pirmadienį ši audra gali smogti pietų Vietnamui.

Civilinės gynybos pareigūnų teigimu, Mindanao salos Zamboangos pusiasalyje žuvusiųjų skaičius išaugo iki 78, o Pietų Lanao provincijoje – iki 27.

Šiaurinėje salos dalyje žuvo 135 žmonės, pirmadienį nurodė policija.

Gelbėtojai tebeieško 107 dingusiųjų. Baiminamasi, kad daugybė žmonių galėjo žūti savaitgalį purvo nuošliaužoms ir potvyniams užliejus šimtus namų.

„Tembin“ smogė praėjus mažiau nei savaitei po atogrąžų audros „Kai-Tak“, per kurią centrinėje Filipinų dalyje žuvo dešimtys ir dingo dar daugiau kaip 20 žmonių.

Daugiausiai aukų šioje šalyje pareikalavęs taifūnas vis dar yra „Haiyan“, kuris 2013 metų lapkritį centrinėje Filipinų dalyje pareikalavo tūkstančių gyvybių ir sunaikino ištisus miestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius