Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai graikų protestuoja prieš tos pačios lyties asmenų santuokas ir įsivaikinimą

Atėnuose, prieš kitą savaitę parlamente vyksiančius debatus, tūkstančiai žmonių sekmadienį protestavo prieš tos pačios lyties asmenų santuokų ir įsivaikinimo įteisinimą Graikijoje.
ARIS MESSINIS / AFP
ARIS MESSINIS / AFP

Policijos duomenimis, į stačiatikių religinių grupių kvietimą atsiliepė apie 4 000 žmonių. Jie susirinko centrinėje Sintagmos aikštėje, mojuodami Graikijos vėliavomis, nešini kryžiais ir plakatais, prieštaraujančiais tos pačios lyties asmenų tėvystei.

„Šalin rankas nuo vaikų“, – skandavo minia, kurioje buvo keletas kunigų ir kraštutinių dešiniųjų partijos „Niki“ lyderis Dimitris Nacijus (Dimitris Natsiosas).

57-erių Grigorijus Grikorakis (Grigorios Grigorakis) iš Florinos, esančios šiaurės Graikijoje, atėjo laikydamas rankose Mergelės Marijos ikoną.

Jis teigė, kad reforma „prieštarauja normalioms šeimoms“.

„Kristus ir Evangelija sako, kad šeima yra vyras, moteris ir vaikai“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Graikijos stačiatikių bažnyčia, kuri palaiko glaudžius ryšius su daugeliu vyriausybės parlamentarų, pareiškė, kad visiškai nepritaria reformai, teigdama, kad ji pasmerkia vaikus augti „sumaišties aplinkoje“.

Protestuotoja Efrosini, pensininkė iš Atėnų, teigė, kad tos pačios lyties poros jau turi teises pagal 2015 metais priimtą civilinės sąjungos reformą.

Net už įstatymo projektą asmeniškai pasisakantis ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) pabrėžė, kad pakeitimai būtų naudingi tik „keliems vaikams ir poroms“.

Dėl šio įstatymo projekto gali susiskaldyti K. Micotakio konservatyvioji „Naujosios demokratijos“ partija – tikėtina, kad dešimtys iš 158 partijos įstatymų leidėjų jam nepritars arba susilaikys.

Tačiau tikėtina, kad jis bus priimtas remiant pagrindinei opozicinei partijai „Syriza“, kurios lyderis Stefanas Kaselakis (Stefanos Kasselakis) yra gėjus, socialistų partijai PASOK ir kitoms mažesnėms partijoms.

Tos pačios lyties porų atveju globėjo teisės šiuo metu suteikiamos tik biologiniam vaiko tėvui ar motinai, todėl jų partneriai lieka teisinėje nežinioje.

K. Micotakis teigė, kad surogatinė motinystė ir toliau bus draudžiama tos pačios lyties poroms.

Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad dauguma graikų pritaria tos pačios lyties asmenų santuokoms, tačiau nepritaria surogatinei motinystei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius