-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai maskviečių pasinėrė į ledinį vandenį, Kijeve eketėje pliuškenosi ir Viktoras Juščenka

Apie 92 tūkst. žmonių dalyvavo maudynėse Maskvoje, tradiciškai rengiamomis per Kristaus krikšto minėjimo šventę, pranešė Maskvos policija. Kijeve į ledinį vandenį paniro buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka.
Kijeve minima Kristaus krikšto šventė
Kijeve minima Kristaus krikšto šventė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Iš viso iš sausio 18 į 19 naktį Kristaus krikšto minėjimo šventėje dalyvavo daugiau kaip 120 tūkst. žmonių. 111- oje Maskvos ortodoksų bažnyčių, katedrų ir vienuolynų vyko iškilmingos pamaldos ir buvo dalinamas pašventintas vanduo. 60-yje vietų vyko maudynės, kuriose dalyvavo apie 92 tūkst. piliečių“, – nurodoma Maskvos policijos vyriausiosios valdybos pranešime spaudai.

Pranešime nurodoma, kad praėjusiais metais Kristaus krikšto minėjimo šventėje dalyvavo 88 tūkst. žmonių, o į ledinį vandenį ryžosi panerti 58 tūkst. tikinčiųjų.

Tvarką užtikrino daugiau kaip 1700 policininkų ir draugovininkų, nors jokių incidentų neužregistruota.

Anksčiau šaltinis sostinės teisėsaugos organuose „Interfax“ pranešė, kad 47 specialiai maudymuisi įrengtose vietose naktį į sausio 19-ąją, Kristaus krikšto dieną, pasinėrė 91,5 tūkst. maskviečių.

„Tai beveik du kartus daugiau, nei prieš metus, tada Kristaus krikšto maudynėse dalyvavo 58 tūkst. žmonių“, – pažymėjo pašnekovas. Jis spėjo, kad tai gali būti susiję su švelnesne 2012-ųjų metų žiema.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Juščenka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Juščenka

Kijeve Kristaus  krikšto šventę tradiciškai paminėjo trečiasis Ukrainos prezidentas V.Juščenka kartu su draugais ir bičiuliais panirdamas į eketę.

Agentūrai „Interfax“ V.Juščenkos atstovė spaudai Iryna Vanykova pranešė, kad tai įvyko kurortinėje Kijevo vietovėje Pušča Vodycia.

„Su juo buvo draugai ir bičiuliai“, – pasakojo I.Vanykova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius