Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai nelegalių imigrantų kiekvieną savaitę bando patekti į Ispanijos valdas Afrikoje

Kiekvieną savaitę tūkstančiai afrikiečių bando perlipti aukštas tvoras, juosiančias du Ispanijos valdomus anklavus Šiaurės Afrikoje – Seutą ir Melilją. Maroko kariuomenės daliniams iš vienos pusės ir Ispanijos policijos pajėgoms iš kitos pusės kovojant su šiais nelegaliais imigrantais, pastarieji yra vis dažniau sužeidžiami, rašo naujienų svetainė businessinsider.com. Ispanijos valdžią įvairios žmogaus teises ginančios organizacijos kaltina nehumanišku elgesiu su imigrantais, tačiau Madridas atkerta, kad ES sienas galima apsaugoti tik pasitelkiant griežtas priemones.
Nelegalus imigrantas iš Afrikos prie sienos su Ispanijos anklavu Melilja
Nelegalus imigrantas iš Afrikos prie sienos su Ispanijos anklavu Melilja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anklavus šiaurinėje Afrikos pakrantėje Ispanija valdo jau keletą šimtų metų nepaisant Maroko reiškiamų pretenzijų į šias teritorijas. Šiuose anklavuose gyvena apie 170 tūkstančių ispanų, o kiekvienais metais vis labiau auga į juos norinčių patekti nelegalių imigrantų afrikiečių skaičius.

Į kitą Ispanijos anklavą Afrikoje – Seutą 2014 m. per šešių metrų aukščio, trijų sluoksnių tvorą bandė prasibrauti beveik 20 tūkstančių migrantų.

2014 m. į Melilją nelegaliai pateko apie 4700 imigrantų, o dar 2013 m. jų skaičius siekė 3000.

„Meliljos imigracijos problema turi poveikį ne tik Ispanijai ir Marokui. Tai problema visai Europos Sąjungai“, – teigė Ispanijos vyriausybės atstovas Meliljoje Abdelmalikas El Barkanis.

Į kitą Ispanijos anklavą Afrikoje – Seutą 2014 m. per šešių metrų aukščio, trijų sluoksnių tvorą bandė prasibrauti beveik 20 tūkstančių migrantų.

„Turi būti stiprus ir geros formos. Turi būti tarsi liūtas“, – teigė 22 metų nelegalus imigrantas iš Dramblio Kaulo Kranto Abou'as Diarrissas, kuris per tvorą pateko į Melilją.

Nemažai nelegaliai į Ispanijos teritorijas bandančių patekti imigrantų taip pat nukrenta nuo tvoros viršaus dėl išsekimo arba neatlaikę policininkų lazdų smūgių.

Spalio mėnesį viename išplatintame vaizdo įraše užfiksuota, kaip Ispanijos pasienio sargybiniai mušė ant tvoros esančius migrantus, o jiems netekus sąmonės, juos nutempdavo atgal į Maroko pusę. Kiek vėliau Madridas priėmė teisės aktą, leidžiantį sieną saugantiems pareigūnams nubaidyti imigrantus nuo sienos.

Žmonės, sėdintys biuruose Šiaurės Europoje, neturi tokios problemos (nelegalios imigracijos), bet mus moko humaniškumo, – pasipiktinimo neslėpė Ispanijos vidaus reikalų ministras Jorge Fernandezas Diazas.

Nors toks elgesys kelia didelį įvairių žmogaus teisių gynėjų organizacijų pasipiktinimą, tačiau Ispanijos valdžia atšauna, kad ji saugo ne tik savo, bet ir visos ES teritoriją.

„Žmonės, sėdintys biuruose Šiaurės Europoje, neturi tokios problemos (nelegalios imigracijos), bet mus moko humaniškumo“, – pasipiktinimo neslėpė Ispanijos vidaus reikalų ministras Jorge Fernandezas Diazas.

„Tegu jie mums duoda savo adresą, išsiųsime šiuos imigrantus jiems, jeigu jie žada jais rūpintis ir suteikti darbą“, – pridūrė J.F.Diazas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius