-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai prancūzų moksleivių protestuoja prieš bendramokslių deportacijas

Prancūzijos sostinėje ir kituose šalies miestuose tūkstančiai vyresniųjų klasių moksleivių ketvirtadienį protestavo prieš savo bendramokslių užsieniečių deportavimą po žiniasklaidos dėmesio sulaukusio 15-metės čigonų tautybės moksleivės išsiuntimo iš šalies.
Moksleivių protesto akcija Paryžiuje
Moksleivių protesto akcija Paryžiuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau šį mėnesį Leonarda Dibrani buvo sulaikyta per mokyklinę išvyką ir drauge su savo tėvais ir dar penkiais šeimos vaikais deportuota į Kosovą. Šis įvykis sukėlė abejonių dėl Prancūzijos vykdomos imigracijos politikos, suskaldė vieningą socialdemokratų partiją ir gerokai pasvilino padus populiariam vidaus reikalų ministrui Manueliui Vallsui.

Tokios politikos kritikai išreiškė nepasitenkinimą dėl „nehumaniško“ elgesio su prancūziškai kalbančia paaugle, kurios šeima ketverius metus nelegaliai gyveno šalyje, atkreipdami dėmesį į tai, kad mergina klasės draugų akivaizdoje buvo priversta išlipti iš autobuso, kuriuo važiavo į mokyklinę išvyką.

Ketvirtadienį moksleiviai žygiavo Paryžiaus gatvėmis, užtverdami įėjimus į kelias mokyklas ir trukdydami kitų institucijų darbui.

Pasak švietimą kontroliuojančios institucijos, iš viso darbas buvo „sutrikdytas“ maždaug 20-yje Paryžiaus mokyklų, mokiniams protestuojant prieš L.Dibrani ir šeštadienį į Armėniją deportuoto 19-mečio Chačiko Chačatarjano išvarymą iš šalies.

„Sugrąžinkite Chačiką ir Leonardą, jų vieta čia“, – skandavo gatvėmis žygiuojantys moksleiviai, nešini M.Vallsą atsistatydinti raginančiais plakatais.

Protestai vyko ir kituose šalies miestuose. Pietiniame Mando mieste surengtoje demonstracijoje dalyvavo maždaug 100 moksleivių, kurie skandavo „Leonarda neina į pamoką, neiname ir mes“.

M.Vallsas nurodė pradėti tyrimą dėl L.Dibrani deportavimo iš rytinio Levjė miesto, apie tai visuomenė sužinojo tik trečiadienį, vienai nevyriausybinei organizacijai paviešinus įvykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius