-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai žmonių laukia pasaulio pabaigos, skeptikai šaiposi

JAV pamokslininkui Haroldui Campingui paskelbus, kad šeštadienį žmonijai ateis galas, pasaulį apėmė psichozė. Įvairiose šalyse pasirodę reklaminiai stendai, primenantys apie artėjančią Paskutiniojo teismo dieną, paskatino žmones plūsti į bažnyčias išpažinti nuodėmių. Skeptikai teigia, kad nors daugelis panašių pranašysčių neišsipildo, žmonės vėl ir vėl užkimba ant šio kabliuko.
JAV pamokslininkas Haroldas Campingas
Tikintysis / „Scanpix“ nuotr.

Reikia pripažinti, kad viešųjų ryšių kampanija, susijusi su pranašaujama pasaulio pabaiga, iš tiesų veikia, rašo rusų portalas newsru.com. Dabar milijonai Žemės gyventojų žino apie H.Campingo vadovaujamą radijo stočių tinklą  „Family Radio“. Pamokslininko sekėjai JAV ir kitose šalyse pristatė tūkstančius reklaminių stendų, įspėjančių apie besiartinančią Paskutiniojo teismo dieną. Tokių stendų pridygo ir Rusijoje.

Prieš skelbiamą pasaulio pabaigą atsirado nemažai žmonių, kurie nusprendė atsigręžti į Dievą ir išpažinti nuodėmes. Kunigai pastebėjo, kad į bažnyčias žmonės dabar tiesiog plūsta. Tai neturėtų stebinti, nes pasaulio pabaigos pranašystė buvo skelbiama per visas įmanomas masinio informavimo priemones.

H.Campingo aiškinimu, likus nedaug iki iki vidurnakčio, Žemę supurtys galingi požeminiai smūgiai ir 2 procentai planetos gyventojų atsidurs rojuje. Nuodemingieji keliaus tiesiai į pragarą arba dar kelis mėnesius kankinsis žūvančioje Žemėje, kuri, jo skaičiavimas, rudenį turėtų nustoti egzistuoti. 

Beje, tai nėra pirmas kartas, kai šis inžinieriaus išsilavinimą turintis pamokslininkas skelbia artėjant Paskutiniojo teismo dieną. 1994 metų rugsėjo 6 dieną jis laukė į Žemę sugrįžtant Jėzaus Kristaus. Kai ši pranašystė neišsipildė, H.Campingas aiškino skaičiuodamas suklydęs ir vėliau pareiškė, kad pasauliui galas ateis 2011 gegužės 21 dieną – lygiai po 7 tūkst. metų po Didžiojo potvynio.

Tačiau jeigu pasaulio pabaiga šeštadienį neįvyks, yra visa eilė kitų pranašysčių ateičiai. Iki 2020 žadama net 12 pasaulio pabaigų.

2012 metų gruodžio 22-23 diena. Šios datos nebėra senovės Majų kalendoriuje, todėl daugeliui atrodo, kad jie išpranašavo ateisiant pasaulio pabaigai. Žadama, kad 2021 metais pasikeis Žemės magnetinis laukas, dėl ko žus didžioji dalis žmonijos.

Mokslininkas Izaokas Niutonas apskaičiavo, kad apokalipsė ateis 2060 metais.

Mišelis de Nostradamas pranašavo, kad viskam pabaiga ateis 3797 metais, Bulgarijoje gyvenusi akla aiškiaregė Vanga teigė, kad tai įvyks vėliau, 5079-aisiais.

Žinomas profesorius Aleksėjus Osipovas kviečia netikėti pranašautojais, skelbiančiais Pasukutiniojo teismo dieną. „Visos kalbos apie metus, dieną ar net valandą yra niekuo nepagrįstos“, – agentūrai „Interfax“ sakė jis. Pašnekovas pažymėjo, kad tokių „pranašysčių“ skleidimas ypač būdingas sektantams.

„Nemažai jų kalba apie antrąjį Jėzaus Kristaus atėjimą, tačiau kai jų kalbos neišsipildo, jie pradeda fantazuoti, kad, pavyzdžiui, Jėzus nusileido kurioje nors planetoje ar kažką panašaus, – sakė jis. – Vargšai žmonės, kiek kartų juos beapgautų, jie vis pasimauna ant šios kvailystes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius