Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 08 07 /22:36

Tūkstantis Ukrainos karių ištrūko iš Rusijos armijos apsiausties pasienyje

Ukrainos vyriausybinių pajėgų naikintuvas, kuris ketvirtadienį mažame aukštyje skrido virš prorusiškų teroristų kontroliuojamos teritorijos šalies rytuose, buvo numuštas, pranešė įvykio liudininku tapęs AFP korespondentas. Teroristai ketvirtadienį taip pat numušė ir gelbėtojų sraigtasparnį, nors šis buvo pažymėtas atitinkamais ženklais.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Jurijaus Birjukovo nuotr.
Temos: 2 Ukraina Terorizmas

22.36 val. Ukrainos kariai ištrūko iš Rusijos armijos apsiausties

Ukrainos karius ir pasieniečius pavyko išvaduoti iš 22 dienas trukusios Rusijos armijos apsiausties prie Ukrainos-Rusijos sienos, praneša news.liga.net. Jie prisijungė prie kitų antiteroristinę operaciją vykdančių pajėgų.

Kariams ir pasieniečiams pavyko su savimi pasiimti didžiąją dalį brangios karinės technikos ir ginkluotės. Ko negalėjo pasiimti – sunaikino atsitraukdami.

Pasak šaltinio antiteroristinės operacijos štabe, operacija buvo vykdoma tuo pat metu dviem frontais – iš vienos pusės atakuojama, kitoje sukurtas „koridorius“, kuriuo kariai galėtų atsitraukti.

Iš viso ištrūko daugiau nei tūkstantis Ukrainos karių ir pasieniečių.  Per operaciją žuvo keli kariai. Tikslaus skaičiaus nežinoma – žiniasklaidoje skelbiama, kad žuvo 5 pasieniečiai ir 3 kariai.

22.00 val. Sulaikytas bandęs sprukti Luhansko meras

Ukrainos savigynos pajėgų batalionas „Aidar“ Sčastia mieste sulaikė Luhansko merą Sergejų Kravčenko, pranešė Ukrainos 5-asis kanalas. 

Informaciją apie sulaikytą miesto merą socialiniame tinkle paskelbė „Aidar“ kovotojas Serhijus Melnyčukas. „Su policijos priedanga jis mėgino kirsti sieną, bet mes jam neleidome išvykti ir sulaikėme“, – pranešė kovotojas.

S.Kravčenko dabar saugo bataliono kovotojai, jam pateikti įtarimai dėl separatizmo.

VIDEO: Sulaikytas bandęs sprukti Luhansko meras

20.18 val. Numuštas gelbėtojų sraigtasparnis

Virš teritorijos, kurioje vyksta antiteroristinė operacija (ATO), buvo numuštas gelbėtojų sraigtasparnis „Mi-8“, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Jis buvo aiškiai pažymėtas specialiais ženklais, tačiau jis vis tiek buvo numuštas, sakė ATO atstovas Aleksejus Dmitraškovskis. 

Jis neatskleidė, kurioje vietoje konkrečiai buvo numuštas ir nukrito sraigtasparnis.

twitter.com/a_krasnoschekov nuotr./Numuštas Ukrainos naikintuvas
twitter.com/a_krasnoschekov nuotr./Numuštas Ukrainos naikintuvas

19.44 val. Numuštas Ukrainos pajėgų naikintuvas

Naikintuvas po sprogimo sudužo lauke, o jo pilotas buvo pastebėtas besileidžiantis parašiutu

Naikintuvas po sprogimo sudužo lauke, o jo pilotas buvo pastebėtas besileidžiantis parašiutu rajone, esančiame maždaug už 40 km į rytus nuo teroristų bastionu tapusio Donecko miesto.

Pasak antiteroristinės operacijos atstovo, teroristai naikintuvą tikriausiai numušė su „Buk“ sistema.

Orlaivis sudužo vietovėje, esančioje maždaug už 40 km į vakarus nuo tos vietos, kur liepos 17 dieną buvo numuštas reisu MH17 skridęs Malaizijos keleivinis laineris su 298 žmonėmis, daugiausia olandais.

„Twitter“ nuotr./Numuštas naikintuvas
„Twitter“ nuotr./Numuštas naikintuvas

17.29 val. A.Boradajus „atsistatydino“

Donecko teroristų grupuotės vadeiva Aleksandras Borodajus ketvirtadienį socialiniame tinkle pranešė „pasitraukiantis iš posto“, rašo naujienų agentūra „Unian“. Donecko smogikams vadovavęs A.Borodajus save laikė grupuotės „premjeru“. Apie sprendimą „atsistatydinti“ teroristas paskelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Palieku Donecko liaudies respublikos premjero postą“, – parašė A.Borodajus. Vis dėlto, teroristas nepaaiškino, kodėl priėmė tokį sprendimą.

Ankščiau žiniasklaida paskelbė, kad A.Borodajus paliko Donecką. Gandus, kad jis negrįš atgal į Donecką, A.Borodajus griežtai paneigė. 

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Borodajus
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Borodajus

16.35 val. Donecke apšaudyta ligoninė, žuvo vienas žmogus

Donecke teroristams apšaudžius ligoninę, žuvo vienas joje buvęs žmogus.

Pranešama, kad ligoninė, esanti centrinėje Donecko dalyje, nukentėjo ketvirtadienį per itin didelio masto apšaudymus iš artilerijos sviedinių. Per apšaudymus taip pat smarkiai buvo apgadintas prekybos centro pastatas ir vietos troleibusų depas.

Pranešama, kad per apšaudymus žuvo vienas ligoninėje buvęs 40 m. vyriškis, o dar penki asmenys buvo sužeisti. 

14.24 val. Iš Rusijos pusės apšaudyti Ukrainos kariai ir pasieniečiai

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį iš Rusijos pusės haubicomis 46 kartus buvo apšaudyti Ukrainos pasieniečiai, yra sužeistų, rašo naujienų agentūra „Unian“. 

Naktį taip pat buvo užfiksuota kaip iš Rusijos teritorijos į Ukrainos karius buvo nukreiptos salvinės ugnies sistemos „Grad“.

Šie išpuoliai buvo užfiksuoti trečiadienio naktį netoli pasienio punkto „Monockij“ Rostovo srityje. Ukrainos pasieniečiai buvo apšaudomi netoli Juganovkos kaimos Luhansko srityje. Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrejus Lysenka.

„Iš viso buvo paleisti 46 šūviai. Kai kurie pasieniečiai buvo sužeisti“, – teigė A.Lysenka ir pridūrė, kad trečiadienio vakarą buvo užfiksuotas ir Ukrainos karių apšaudymas iš minosvaidžių, sistemų „Grad“ ir šaunamųjų ginklų.

14.03 val. Rusijoje kalinami penki Ukrainos kariai

Rusijos teisėsaugos pareigūnai sulaikė penkis Ukrainos karius, kurie, bėgdami nuo teroristų apšaudymų, buvo priversti pasitraukti į Rusijos teritoriją. Apie tai pranešė TV kanalo „Dozhd“ naujienų svetainė, remdamasi šaltiniu Rusijos jėgos struktūrose.

Ketvirtadienį Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrejus Lysenka žurnalistams pareiškė, kad Rusijos teritorijoje iki šiol yra laikoma 18 Ukrainos karių ir 28 šalies pasieniečiai. A.Lysenka teigė, kad Rusijos pareigūnai siekia, kad Ukrainos kariai prisipažintų neva apšaudę Rusijos teritoriją.

„Mūsų duomenimis, penki mūsų kariai yra apkaltinti Rusijos teritorijos apšaudymu, jie šiuo metu suimti“, – tikino A.Lysenka.

Pranešama, kad Ukrainos konsului Rostove prie Dono nebuvo leista susitikti su suimtais Ukrainos kariais. Rusijos pusė tokiu elgesiu pažeidė tarptautinės teisės normas.

13.10 val. Luhanske situacija vis blogėja

Pranešama, kad prorusiškų teroristų valdomame Luhansko mieste nuo karo pradžios jau žuvo apie 1500 vietos gyventojų, o mieste susiklostė kritinė padėtis, praneša naujienų svetainė news.liga.net. 

Skelbiama, kad dėl nuolatinių apšaudymų ketvirtadienio rytą Luhanske situacija buvo kritinė, praneša naujienų svetainė news.liga.net.

„Naktį iš rugpjūčio 6 d. į 7 d. Luhanske tęsėsi kariniai veiksmai, miesto rajonai buvo apšaudomi, smarkiai apgadinti gyvenamieji namai ir kiti pastatai“, – teigiama miesto tarybos pranešime.

Dėl itin sunkios padėties Luhanske nedirba bankai, taip pat nėra mokamos pensijos ir socialinės išmokos miesto gyventojams. 

Donecke gyventojai raginami neiti iš namų

Iš artilerijos sviedinių ketvirtadienį ir vėl buvo apšaudomi kai kurie Donecko miesto rajonai. Miesto gyventojai raginami nesirodyti tose vietose, kur vyksta apšaudymai, praneša naujienų svetainė news.liga.net.

Donecko gyventojams taip pat patariama nesinaudoti automobiliais ir likti savo namuose. Ankščiau pranešta, kad naktis iš trečiadienio į ketvirtadienį buvo įtempta, mieste vyko apšaudymai. Iš viso žuvo trys civiliai gyventojai, dar penki žmonės patyrė sužeidimus.

Pranešama, kad kitame teroristų kontroliuojamame mieste Luhanske iš viso nuo antiteroristinės operacijos (ATO) pradžios jau žuvo apie 1500 žmonių. Mieste tebevyksta mūšiai, dėl kurių didelėje miesto dalyje dingo elektros energijos tiekimas. Taip pat skelbiama, kad sutriko maisto produktų tiekimas į miesto prekybos centrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius