-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija išsikvietė Nyderlandų ambasadorių protestuotojui suplėšius Koraną

Turkija antradienį išsikvietė Nyderlandų ambasadorių ir išreiškė didelį nepasitenkinimą Hagoje surengtu antiislamišku protestu, nukreiptu prieš Koraną.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „AFP“/„Scanpix“

Turkijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad „kuo griežčiausiai pasmerkė bjaurų antiislamiškai nusiteikusio asmens išpuolį“ Nyderlandų mieste sekmadienį.

Nyderlandų visuomeninis transliuotojas NOS pranešė, kad Edwinas Wagensveldas, kuris vadovauja Vokietijos antiislamiškos grupės „Pegida“ Nyderlandų skyriui, protestuodamas išplėšė puslapius iš musulmonų šventosios knygos.

Socialiniuose tinkluose pasirodžiusiuose vaizduose taip pat matyti, kaip jis mindžioja suplėšytus šventosios knygos puslapius.

Ambasadorius iškviestas praėjus kelioms dienoms po panašaus protesto prie Turkijos ambasados Stokholme, dėl kurio kilo grėsmė, kad Švedijos siekiai prisijungti prie NATO gali žlugti.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį pareiškė, kad Švedija nebegali tikėtis paramos savo narystės NATO siekiui po to, kai švedų ir danų kraštutinių dešiniųjų politikas Rasmusas Paludanas šeštadienį padegė Korano kopiją priešais Turkijos ambasadą Švedijos sostinėje.

R.T.Erdogano perspėjimas paskatino Suomiją, kuri kartu su savo kaimyne pateikė prašymą įstoti į NATO, antradienį pirmą kartą pareikšti, kad ji gali svarstyti galimybę prisijungti prie Jungtinių Valstijų vadovaujamo bloko be Švedijos.

Prieš islamą nukreipti protestai sukėlė pyktį Turkijoje – oficialiai sekuliarioje, bet daugiausia musulmonų gyvenamoje šalyje, kurioje gegužės mėnesį vyks svarbūs rinkimai.

R.T.Erdoganas pasinaudojo protestais savo nacionalistų rinkėjų bazei stiprinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius