Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija: Juodojoje jūroje aptiktas dujų telkinys gali būti didesnis, nei tikėtasi

Turkijos aptiktame dideliame „Sakarijos“ telkinyje Juodojoje jūroje dujų gali būti daugiau nei buvo skelbta iš pradžių, pareiškė sakė Turkijos energetikos ir gamtos išteklių ministras Fatihas Donmezas.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Yra didelė tikimybė, kad dabartines dujų atsargų šiame telkinyje įvertį, siekiantį 320 mlrd. kubinių metrų, teks padidinti, baigus žvalgomuosius gręžimus“, – interviu Anatolijos naujienų agentūrai sakė ministras.

Pasak F.Donmezo, telkinio vertinimus planuojama baigti iki šių metų spalio vidurio.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas praėjusį mėnesį paskelbė, kad jo šalis rado iki šiol didžiausią dujų telkinį per šalies istoriją.

R.T.Erdoganas nurodė, kad birželį žvalgymo darbus pradėjęs turkų laivas „Fatih“ dideliame gylyje aptiko telkinį, kuriame, kaip manoma, yra 320 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų. Prezidentas išreiškė viltį, kad dujos iš šio telkinio vartotojus Turkijoje pasieks jau 2023 metais – minint šiuolaikinės respublikos įkūrimo 100-ąsias metines.

Osmanų imperijos sultono, 1453 metais užkariavusio Konstantinopolį ir pervadinusį miestą Stambulu, vardu pavadintas laivas šį atradimą padarė dujų verslovėje „Tuna 1“, netoli Erehlio miesto šiaurinėje Zonguldako provincijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius