Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija kaltina Izraelį valstybiniu teroru, o Vokietijos kanclerė šių šalių premjerams išreiškė susirūpinimą

Turkijos ministras pirmininkas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį apkaltino Izraelį „nežmoniško valstybinio teroro“ vykdymu, kai Izraelio karo laivai užpuolė humanitarinės pagalbos Gazos Ruožui laivus.
Protestuotojai Izraelį kaltina „valstybiniu terorizmu“
Protestuotojai Izraelį kaltina „valstybiniu terorizmu“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šie veiksmai, visiškai priešingi tarptautinės teisės principams, yra nežmoniškas valstybinis terorizmas. Tegu niekas negalvoja, kad mes paliksime tai ramybėje“, – sakė jis lankydamasis Čilėje ir nutraukdamas vizitus Lotynų Amerikoje, kad galėtų imtis krizės.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sakė pirmadienį skambinusi ir Izraelio, ir Turkijos premjerams, kad pareikštų savo „didį susirūpinimą“ dėl Izraelio reido prieš pagalbos krovinį gabenusius laivus.

„Aš kalbėjau... telefonu su Izraelio ministru pirmininku (Benjaminu) Netanyahu taip pat su Turkijos ministru pirmininku Erdoganu ir pranešiau jiems apie savo didį susirūpinimą“, – sakė A.Merkel žurnalistams Berlyne.

Turkija sušauks NATO posėdį, kad būtų apsvarstytas mirtinas Izraelio karinių pajėgų reidas prieš flotilę, plaukusią į Gazos Ruožą su humanitariniu kroviniu, pranešė pirmadienį R.T.Erdoganas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius