-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija leido JAV naudotis jos oro pajėgų bazėms kovoje su IS džihadistais

Turkija suteikė Jungtinėms Valstijoms leidimą naudotis jos oro pajėgų bazėmis kampanijai prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), įskaitant svarbius objektus netoli sienos su Sirija, sekmadienį pranešė vienas aukšto rango JAV gynybos pareigūnas.
JAV surengė mažiausiai 13 antskrydžių prieš džihadistus Sirijoje
JAV rengia antskrydžius prieš džihadistus Sirijoje kartu su arabų šalimis sąjungininkėmis / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

„To naudojimo detalės tebederinamos“, – pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP.

JAV aviacijos komandos jau ilgą laiką naudojasi pietų Turkijoje esančia Indžirliko oro pajėgų baze, kur dislokuota apie 1,5 tūkst. amerikiečių karių.

Kaip pranešama, JAV lėktuvai, bombarduojantys IS kovotojus Irake, skraido iš al Zafros oro pajėgų bazės Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Ali al Salemo oro pajėgų bazės Kuveite ir al Udeido oro pajėgų bazės Katare, kurioje taip pat įsikūręs itin svarbi JAV oro pajėgų vadavietė, koordinuojanti operacijas tame regione.

JAV naikintuvai F-16 nuo praeitų metų taip pat bazuojasi Jordanijoje, o Pentagonas taip pat turi susitarimą naudotis oro pajėgų bazėmis Omane. 

Katare įsikūrusiame Jungtiniame aviacijos operacijų centre (CAOC) JAV kariškiai prižiūri oro erdvės valdymo, gynybos ir elektroninio karo priemones 20 to regiono šalių. Kataro oro pajėgų bazė, turinti 4,5 kilometro ilgio kilimo ir tūpimo taką bei dideles amunicijos atsargas, yra itin svarbus logistikos centras.

JAV naikintuvai F-16 nuo praeitų metų taip pat bazuojasi Jordanijoje, o Pentagonas taip pat turi susitarimą naudotis oro pajėgų bazėmis Omane. Be to, JAV kariuomenė gali naudoti ilgojo nuotolio bombonešius B-52, B-1 ir B-2, besibazuojančius Diego Garsijos bazėje Indijos vandenyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius