Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija nutraukia visas vizų paslaugas JAV

Turkija sekmadienį pareiškė, kad nutraukia visas vizų paslaugas amerikiečiams savo diplomatinėse atstovybėse Jungtinėse Valstijose.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis sprendimas buvo priimtas Vašingtonui anksčiau tądien paskelbus panašų pareiškimą.

„Pastarieji įvykiai privertė Turkijos vyriausybę persvarstyti JAV vyriausybės įsipareigojimą Turkijos diplomatinės misijos įstaigų ir personalo saugumui“, – sakoma ankstesnį JAV pareiškimą primenančiame pranešime Turkijos ambasados Vašingtone paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Kad sumažintume lankytojų skaičių savo diplomatinėje ir konsulinėse misijose Jungtinėse Valstijose, kol vyksta šis vertinimas, nedelsdami nutraukėme visų vizų paslaugų teikimą JAV piliečiams savo diplomatinėje ir konsulinėse misijose“, – teigiama jame.

Turkijos paskelbti apribojimai buvo griežtesni nei Jungtinių Valstijų sprendimas sustabdyti „neimigracinių“ – turistinių, medicininių, verslo, laikino darbo ar studijų – vizų išdavimą.

Imigracinės vizos skirtos asmenims, siekiantiems nuolat gyventi Jungtinėse Valstijose.

Sekmadienio popietę Turkijos ambasados tviteryje buvo sakoma, kad apribojimai galios tik „vizoms pasuose“.

Tačiau vėliau šis pranešimas buvo pakeistas. „Ši priemonė galios vizų įklijoms, elektroninėms vizoms ir pasienio vizoms“, – sakoma atnaujintame turkų diplomatų pranešime. Dėl to neaišku, ar JAV keliautojai, turintys Turkijos vizas, galės patekti į šią šalį.

Be to, neaišku, ar šis apribojimas bus taikomas ir amerikiečiams, besikreipiantiems dėl Turkijos vizų kitose šalyse, nes minėtame pranešime kalbama tik apie diplomatines atstovybes Jungtinėse Valstijose.

Vašingtonas pranešė stabdantis vizų išdavimą, kai buvo sulaikytas vienas turkas, dirbantis JAV konsulate Stambule.

Minėtą asmenį vėlų trečiadienį leido suimti Stambulo teismas. Įtariama, kad jis susijęs su JAV gyvenančiu pamokslininku Fethullah Gulenu, kurį Ankara kaltina praėjusiais metais pakursčius bandymą įvykdyti valstybės perversmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius