Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija perspėja Damaską nerengti karinės operacijos Idlibe

Turkijos užsienio reikalų ministerija penktadienį perspėjo Sirijos vyriausybę nerengti karinės operacijos, siekiant atsikovoti paskutinę opozicijos kontroliuojamą tvirtovę.
Sirijos sukilėlių rajone netoli Damasko per antskrydžius žuvo 22 civiliai
Damaskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį per Maskvoje surengtas derybas Turkijos diplomatijos vadovas Mevlutas Cavusoglu sakė, kad Rusija ir Turkija šiaurės vakarinėje Sirijos Idlibo provincijoje turėtų atskirti opozicijos grupes nuo „teroristų“. Jis perspėjo ten nerengti karinės operacijos, nes ji sukeltų „humanitarinę katastrofą“.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pabrėžė, kad Maskva praranda kantrybę dėl kovotojų, kurie dažnai iš Idlibo taikosi į Damasko pozicijas.

Rusija yra pagrindinė Sirijos prezidento Basharo al Assado sąjungininkė, tuo tarpu Ankara remia kai kurias opozicijos grupes, veikiančias Sirijos teritorijose, besiribojančiose su Turkija.

Turkija, Rusija ir Iranas yra tarpininkavusios siekiant paliaubų susitarimų keliose Sirijos teritorijose, įskaitant Idlibą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius