-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija pradėjo tyrimą dėl prokurdiškos partijos vadovės teroristinės propagandos

Turkijos prokurorai pirmadienį pradėjo tyrimą dėl pagrindinės prokurdiškos partijos lyderės išsakytos kritikos Ankaros pajėgų veiksmams Sirijoje, praėjus vos dienai po jos išrinkimo naująja partijos vadove.
Turkijos vėliava
Turkija pradėjo tyrimą dėl prokurdiškos partijos vadovės teroristinės propagandos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ankaros Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl įtariamos Liaudies demokratinės partijos (HDP) lyderės Pervin Buldan ir jos kolegos įstatymų leidėjo Sirri Surreya Ondero „teroristinės propagandos“, patvirtino prokuratūra naujienų agentūrai AFP.

Nuo sausio 20 dienos, kai Turkija pradėjo savo operaciją Sirijoje, turkų pareigūnai sulaikė šimtus žmonių, sukeldami didžiulį aktyvistų pasipiktinimą.

Vidaus reikalų ministerija pirmadienį pranešė, kad dėl „teroristinės propagandos“ skleidimo dabar sulaikyti 474 asmenys, dar 192 sulaikyti už tai, kad protestavo prieš suėmimus.

Turkija sausio 20-ąją pradėjo operaciją „Alyvos šakelė“ prieš Liaudies apsaugos dalinių (YPG) kurdų kovotojus Afrino miesto regione Sirijos šiaurėje.

HDP yra vienintelė partija parlamente, kuri priešinasi šiai operacijai.

P.Byldan, kuri yra ir parlamento vicepirmininkė, viena iš dviejų HDP vadovų buvo išrinkta per partijos suvažiavimą šeštadienį.

Ankara YPG laiko teroristine grupuote, susijusia su uždraustąja Kurdistano darbininkų partija (PKK), kuri jau tris dešimtmečius tęsia sukilimą prieš Turkijos valstybę. Tačiau YPG vis dar glaudžiai bendradarbiauja su Vašingtonu, aprūpinusiu kovotojus ginklais jų kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ Sirijoje.

Tyrimas dėl P.Buldan ir S.S.Ondero veiksmų pradėtas po to, kai partijos suvažiavime pasirodė kalinčio PKK lyderio Abdullah Ocalano atvaizdai.

Įtariama, kad minėtieji parlamentarai suvažiavime viešai pasisakė prieš operaciją Afrine, tačiau prokuratūra daugiau informacijos apie tyrimą nepateikė.

„Sputnik“ nuotr./Nuo Turkijos oro smūgių Afrine besislepiantys kurdai
„Sputnik“ nuotr./Nuo Turkijos oro smūgių Afrine besislepiantys kurdai

Skatinant lyčių lygybę, partijai HDP kartu vadovauja du pirmininkai – vyras ir moteris. Suvažiavimo delegatai P. Buldan partneriu prie partijos vairo išrinko buvusį parlamentarą Sezai Temelli.

S.Temelli pakeitė Selahattiną Demirtą, savo laiku daug prisidėjusį prie partijos populiarumo augimo, tačiau nuo 2016 metų lapkričio mėnesio jis yra įkalintas dėl įtariamų ryšių su PKK.

P.Buldan pakeitė Serpil Kemalbay, pasiskyrusią į Figen Yuksekdag vietą, nes pastaroji buvo suimta kartu su S.Demirtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius