Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija ragina JAV ir Britaniją atšaukti planšetinių kompiuterių orlaiviuose draudimus

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį paragino Jungtines Valstijas ir Jungtinę Karalystę atšaukti draudimus iš kelių Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių tiesiogiai skrendantiems keleiviams orlaivio salone vežti nešiojamuosius ir planšetinius kompiuterius.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tikiuosi, kad šios šalys, Jungtinės Valstijos ir Britanija, peržiūrės tai ir panaikins tai kaip įmanoma greičiau“, – sakė prezidentas.

Dviejų šalių prieš kelias dienas nustatyti apribojimai nėra vienodi.

JAV draudimas taikomas skrydžiams iš dešimties oro uostų aštuoniose šalyse. Tai Amano tarptautinis oro uostas Jordanijoje, Kairo tarptautinis oro uostas Egipte, Stambulo oro uostas Turkijoje, Džedos ir Rijado tarptautiniai oro uostai Saudo Arabijoje, Kuveito tarptautinis oro uostas, Kasablankos tarptautinis oro uostas Maroke, Dohos tarptautinis oro uostas Katare ir Dubajaus bei Abu Dabio oro uostai Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Didžiosios Britanijos draudimas taikomas visiems oro uostams šešiose šalyse – Egipte, Jordanijoje, Libane, Saudo Arabijoje, Tunise ir Turkijoje.

Nei Didžiosios Britanijos, nei JAV pareigūnai nepateikia jokios išsamesnės informacijos apie tikslias priežastis, dėl kurių nustatyti šie draudimai.

Tačiau JAV vidaus saugumo departamentas pareiškė, kad ekstremistai ieško „naujoviškų“ orlaivių puolimo būdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius