-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija ragina Rusiją sustabdyti Sirijos vyriausybės atakas opozicijos tvirtovėje

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu trečiadienį pareiškė, kad Rusijai tenka atsakomybė sustabdyti Sirijos vyriausybės atakas.
Per Rusijos aviacijos smūgius Sirijoje žuvo 12 civilių
Per Rusijos aviacijos smūgius Sirijoje žuvo 12 civilių / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Turkija Rusija Sirija

Raginimas nuskambėjo praėjus dienai po to, kai antskrydžiai sukilėlių kontroliuojamuose Sirijos šiaurės vakariniuose rajonuose pareikalavo mažiausiai 17 žmonių gyvybių.

Aviacijos ir artilerijos smūgiai buvo suduoti Sirijos vyriausybei tęsiant puolimą šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje, paskutinėje sukilėlių tvirtovėje, taip pat netoliese esančios Alepo provincijos sukilėlių kontroliuojamose dalyse.

VIDEO: Aštuoneri konflikto Sirijoje metai: ką kare veikia užsienio jėgos?

Atakos buvo surengtos šalyje tęsiantis smurtui, nors anksčiau šį mėnesį įsigaliojo naujas Rusijos ir Turkijos susitarimas dėl ugnies nutraukimo.

„Rusija yra [Sirijos] režimo garantė“, – pažymėjo M.Cavusoglu per Pasaulio ekonomikos forumą, vykstantį Šveicarijos Davose.

„Rusija privalo sustabdyti šią agresiją“, – pridūrė turkų diplomatijos vadovas.

Dėl Damasko puolimo savo namus teko palikti šimtams tūkstančių žmonių; daugelis iš jų persikėlė į teritorijas, esančias arčiau Turkijos sienos. Pastarosiomis dienomis suintensyvėjus susirėmimams abi konflikto šalys neteko dešimčių kovotojų.

„Pagrindinį dėmesį skiriame padėčiai Idlibe, nes režimas pradėjo elgtis agresyviau... Jau perkelta 400 tūkst. žmonių, pasiekusių mūsų sieną“, – sakė M.Cavusoglu.

Anot ministro, Turkija ir toliau bendradarbiaus su Rusija Sirijoje, nors Ankara ir Maskva palaiko palaiko priešingas konflikto puses.

Idlibo provincijoje vyrauja su islamistų tinklu „al Qaeda“ siejami kovotojai. Toje Sirijos dalyje taip pat gyvena 3 milijonai civilių gyventojų, o Jungtinės Tautos perspėjo apie didėjančią humanitarinės katastrofos palei sieną su Turkija riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius