Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija siekia nustatyti mirtininko paauglio tapatybę

Turkijos valdžia pirmadienį toliau siekė išsiaiškinti mirtininko paauglio, susijusio su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), tapatybę, per kurio išpuolį kurdų vestuvių šventėje žuvo 51 žmogus.
Sprogimo Gaziantepe vietoje
Sprogimo Gaziantepe vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad vestuvėse Gaziantepo mieste, esančiame netoli Sirijos, vėlų šeštadienio vakarą susisprogdinusiam mirtininkui buvo „nuo 12 iki 14 metų“ ir kad, pirminiais duomenimis, jis „priklausė „Daesh“ (IS)“.

Žiniasklaida pranešė, kad dauguma žuvusiųjų buvo vaikai ar paaugliai, iš 44 atpažintų aukų 29 yra nepilnamečiai. Mažiausiai 22 aukoms nebuvo nė 14 metų, pridūrė turkų pareigūnas.

Kol kas nėra jokios detalesnės informacijos apie sprogdintojo tapatybę, bet R.T.Erdoganas teigė, kad IS bandė „užimti pozicijas“ Gaziantepe, esančiame vos 60 km į šiaurę nuo Sirijos sienos, kuris tapo centru nuo jau daugiau kaip penkerius metus besitęsiančio pilietinio karo bėgantiems sirams.

Dienraštis „Hurriyet“ pranešė, kad siekiant išsiaiškinti sprogdintojo tapatybę, tautybę ir lytį atliekami DNR tyrimai.

Gali būti, kad mirtininkas atvyko iš Sirijos, bet taip pat žinoma, kad IS turi vietinių kuopų pačioje Turkijoje, Gaziantepe ir netgi Stambule, rašė patikimų ryšių turintis dienraščio apžvalgininkas Abdulkadiras Selvi.

Jis sakė, kad Turkijos saugumo pajėgos linksta prie nuomonės, jog ši ataka buvusi suplanuota kaip džihadistų kerštas prieš kurdų kariuomenės ir proturkiškos Sirijos opozicijos pajėgų puolimus prieš IS Sirijoje.

„Vyksta kova su IS, bet sumokame už tai mes“, – rašė jis.

Prokurdiškos Liaudies demokratų partijos pirmininkas Selahattinas Demirtasas pranešime sakė, kad „visi nužudytieji buvo kurdai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius