-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija stojo į kaimynų izoliuoto Kataro pusę

Persijos įlankos regione kilus diplomatinei krizei, Turkija nusprendė užstoti kaimynių dėl tariamo ekstremizmo ir terorizmo finansavimo puolamą Katarą. Ankara trečiadienį paskelbė, kad į Katarą atsiųs daugiau karių, skelbia „Politico“.
Stambule įvyko paramos Katarui demonstracija
Stambule įvyko paramos Katarui demonstracija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitarimą dislokuoti papildomas Turkijos pajėgas Katare, su kuriuo diplomatinius santykius nutraukė Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) vadovaujama koalicija, ratifikavo šalies parlamentas.

Į Katarą turkai išsiųs neskelbiamą skaičių karių. Jie vienoje karinėje bazėje treniruos regiono saugumo pajėgas ir rengs bendras karines pratybas.

Sprendimo priėmimas buvo įsibėgėjęs dar prieš kylant didelei įtampai tarp Kataro ir šią naftos turtingą nykštukę parama terorizmui ir Iranui apkaltinusių Saudo Arabijos, JAE, Bahreino, Egipto, Jemeno, Libijos bei Maldyvų.

Diplomatinė krizė Ankaros nuomonės nepakeitė, o Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sukritikavo kilusią nepasitenkinimo Kataru bangą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

„Norėčiau pasakyti, kad mes nemanome, jog sankcijos Katarui yra teisingos, – sakė R.T.Erdoganas. – Tinkamiausias būdas šalims išspręsti reikalus yra dialogas. Aš gerbiu Kataro konstruktyvų ir šaltakraujišką požiūrį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius