Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija susitarė su Rusija dėl zenitinių raketų kompleksų S-400 pirkimo

Ankara su Maskva pasirašė susitarimą dėl zenitinių raketų kompleksų S-400 įsigijimo, ir tai yra pirmas stambus rusiškos ginkluotės pirkimo sandoris, pareiškė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, kurį antradienį cituoja šalies šalies žiniasklaida.
Vladimiro Putino ir Recepo Tayyipo Erdogano susitikimas
Vladimiro Putino ir Recepo Tayyipo Erdogano susitikimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitarimas dėl modernių raketų „žemė–oras“ kompleksų S-400 įsigijimo yra reikšmingiausias Ankaros sandoris su ginkluotės tiekėju, nepriklausančiu NATO.

„Buvo pasirašyta S-400 raketų sistemų pirkimo sutartis su Rusija. Kiek žinau, jau buvo sumokėtas ir užstatas“, – Turkijos prezidentą cituoja dienraštis „Hurriyet“.

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir aš esame ryžtingai nusiteikę šiuo klausimu“, – sakė R.T.Erdoganas žurnalistams.

Maskva taip pat patvirtino, kad pasiektas susitarimas dėl raketų kompleksų S-400 pardavimo Turkijai. V.Putino patarėjas karinio ir techninio bendradarbiavimo klausimais Vladimiras Kožinas sakė: „Sutartis pasirašyta ir šiuo metu yra rengiama įgyvendinti.“

Jis pažymėjo, kad S-400 yra pažangiausias Rusijos gamybos zenitinių raketų kompleksas. Jis gali labai tiksliai smogti lėktuvams ir sparnuotosioms raketoms iki 400 km spinduliu, o balistiniams taikiniams – iki 60 km spinduliu.

„Galiu garantuoti, kad visi sprendimai, susiję su šia sutartimi, griežtai atitinka mūsų strateginius interesus“, – sakė V.Kožinas, kurį citavo valstybinė Rusijos naujienų agentūra TASS.

„Dėl šios priežasties visiškai suprantame kai kurių Vakarų valstybių reakciją ir bandymus spausti Turkiją“, – pridūrė jis.

Rusija 2015 metais dislokavo minėtą sistemą Sirijoje, kai Ankaros aviacija pasienyje su pietine kaimyne numušė vieną Maskvos pajėgų karo lėktuvą. Po to incidento Ankaros ir Maskvos santykiai kurį laiką buvo smarkiai pašliję, bet vėliau vėl pagerėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius