Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija vokiečių parlamentarui uždraudė tapti rinkimų stebėtoju

Vienas vokiečių parlamentaras ketvirtadienį pareiškė, kad Turkijos vyriausybė neleidžia jam atvykti į šalį kaip nepriklausomam rinkimų stebėtojui šį savaitgalį vyksiančiame balsavime.
Turkijos vėliava
Turkija vokiečių parlamentarui uždraudė tapti rinkimų stebėtoju / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Andrejus Hunko iš opozicinės Kairiųjų partijos sakė, kad Turkijos ambasadorius prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) informavo šią Vienoje įsikūrusią organizaciją apie sprendimą neįleisti parlamentaro į šalį. Kol kas neaišku, dėl ko priimtas toks sprendimas. A.Hunko turėjo išvykti į Ankarą ketvirtadienį.

Šis parlamentaras stebėjo ankstesnius rinkimus Turkijoje, taip pat ir praėjusiais metais vykusį referendumą dėl Konstitucijos pataisų. A.Hunko tąkart kritikavo balsavimo sąlygas ir buvo apkaltintas palankumu Turkijoje uždraustai Kurdistano darbininkų partijai (PKK). Pats vokiečių įstatymų leidėjas tokius Turkijos vyriausybės kaltinmus neigia.

Birželio 24 dieną Turkijoje vyks rinkimai, kuriuose dabartinis šalies vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas sieks antros kadencijos prezidento poste, o jo partija bandys užsitikrinti tvirtą daugumą parlamente.

Po šių rinkimų Turkijos parlamentinė sistema transformuosis į prezidentinę sistemą: bus panaikintas premjero postas, o prezidentui bus suteikta naujų vertikalaus valdymo įgaliojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius