Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje dėl sugriuvusio namo sulaikyti keturi įtariamieji

Turkijos pareigūnai dėl incidento Stambule, kai sugriuvus daugiabučiui žuvo 21 žmogus, ketvirtadienį sulaikė keturis įtariamuosius, pranešė vietos žiniasklaida.
Stambule sugriuvęs daugiaaukštis namas
Stambule sugriuvęs daugiaaukštis namas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinė televizija TRT pranešė, kad buvo sulaikyti projekto pareigūnė Suzan Cayir, techninio įgyvendinimo prižiūrėtojas Uguras Misirlioglu, statybų inspektorius Arzu Kelesas Boranas ir inžinierius Osmanas Misirlioglu.

Jie apkaltinti nužudymu per neatsargumą, nurodė televizija NTV.

Aštuonių aukštų namas, kuriame buvo priregistruoti 43 žmonės, sugriuvo praėjusią savaitę, bet nelaimės priežastys vis dar neaiškios. Incidentas įvyko gyvenamajame Kartalo rajone azijinėje miesto dalyje.

Vietos pareigūnai sakė, kad trys namo aukštai buvo pristatyti nelegaliai. Tai įprasta praktika didžiausiame šalies mieste, turinčiame maždaug 15 mln. gyventojų.

Incidentas pakurstė kritiką dėl vyriausybės pernai paskelbtos amnestijos neteisėtomis statybomis kaltinamiems žmonėms. Amnestija buvo paskelbta prieš šių metų kovą įvyksiančius municipalinius rinkimus.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, kuris šeštadienį apsilankė nelaimės vietoje, sakė, kad pareigūnai „turi pasimokyti“ iš šio incidento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius