Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje paleistas terorizmu kaltintas prancūzų žurnalistas sugrįžo namo

Į laisvę paleistas jaunas prancūzų žurnalistas, laikytas areštuotas Turkijoje 52 dienas, sekmadienį grįžta į Paryžių, parašė tviteryje grupės „Reporteriai be sienų“ (RSF) atstovas Christophe Deloire.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Anot „Air France“, Loupas Bureau skrenda reisu AF1391 lėktuvu, pakilusiu iš Stambulo 6 val. 13 min. (vietos ir Lietuvos laiku) ir atvks į Paryžių 8 val. 40 min.“, – parašė Ch.Deloire.

L.Bureau buvo paleistas penktadienį, po Prancūzijos užsienio reikalų ministro Jean-Yves Le Driano derybų Ankaroje ketvirtadienį su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu bei kitais lyderiais.

Pasak naujienų agentūros AA paleisti L.Bureau nurodė turkų miesto Silopi teismas, svarstęs jo bylą. Prancūzų žurnalistas, areštinėje laikytas nuo liepos 26 dienos , kaltintas padėjęs teroristinei organizacijai pranešinėdamas apie kurdus, gyvenančius netoli Irako sienos.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį savo oficialioje paskyroje tinkle „Twitter“ parašė: „Didelis palengvėjimas mums visiems“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius