Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje po JAV ambasados uždarymo per reidus prieš džihadistus sulaikyta 12 žmonių

Turkija pirmadienį surengė virtinę reidų prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ekstremistus ir ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių Ankaroje, o šiame mieste įsikūrusi JAV ambasada paskelbė, kad ji šiandien nedirbs.   
Policija prie JAV ambasados Ankaroje
Policija prie JAV ambasados Ankaroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ankaros prokuratūra pranešė, kad per policijos operaciją prieš IS buvo sulaikyta 12 įtariamųjų, o iš viso buvo išduota 20 arešto orderių.

Kaip informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, visi sulaikytieji yra užsieniečiai, mėginę verbuoti naujus IS narius. Jie taip pat esą palaikė kontaktus su asmenimis, esančiais „konfliktų zonose“, pridūrė agentūra.

Per JAV vadovaujamas karines operacijas IS džihadistai buvo išstumti iš anksčiau kontroliuotų didžiulių teritorijų Irake bei Sirijoje. Tačiau šis judėjimas tebekontroliuoja nedideles teritorijas Sirijoje.

JAV ambasada Ankaroje pranešė, kad dėl „grėsmės saugumui“ pirmadienį liks uždaryta, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Ankaros gubernatoriaus biuras išplatintame pranešime nurodė, kad ėmėsi „papildomų saugumo priemonių“, kai amerikiečių šaltiniai informavo Turkijos žvalgybą apie galimas teroristines atakas prieš ambasadą ir amerikiečių gyvenamus objektus.

JAV ambasada įsikūrusi pačiame Turkijos sostinės centre, visai šalia parlamento.

Savo tinklalapyje paskelbtame pranešime diplomatinė atstovybė ragina amerikiečius „vengti didesnių susibūrimų“ ir „elgtis santūriai“.

2013 metais JAV ambasadą Ankaroje atakavo mirtininkas sprogdintojas. Atsakomybę už šį išpuolį, per kurį žuvo ambasados apsaugininkas turkas, prisiėmė kraštutinių kairiųjų grupuotė.

2015-2016 metais Turkiją sukrėtė virtinė teroro išpuolių, dėl kurių valdžia apkaltino IS džihadistus ir kurdų kovotojus.

2015-2016 metais Turkiją sukrėtė virtinė teroro išpuolių, dėl kurių valdžia apkaltino IS džihadistus ir kurdų kovotojus.

Pastarąjį kartą teroro ataka, už kurią atsakomybę prisiėmė IS, buvo įvykdyta pernai per Naujųjų metų sutiktuves Stambulo prabangiame naktiniame klube „Reina“, kur užpuolikas nušovė 39 žmones.

Turkijos policija dažnai įvairiose šalies vietose rengia reidus prieš IS ekstremistus. Praėjusį mėnesį per vieną tokių reidų Stambule dėl įtariamų ryšių su IS buvo sulaikyti 29 užsieniečiai.

Turkijos ir JAV santykiai yra įtempti dėl įvairių nesutarimų, įskaitant Vašingtono paramą Sirijos kurdų Liaudies apsaugos daliniams (YPG), kuriuos Anakar laiko teroristine grupuote.

Sausį Turkija pradėjo operaciją „Alyvmedžio šakelė“ prieš YPG kovotojus Sirijos šiauriniame Afrino regione. JAV savo ruožtu paragino Ankarą elgtis santūriai per šį puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius