-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 18 /13:17

Turkijoje po protestų policija suėmė per šimtą asmenų

Turkijos policija antradienį surengė reidus privačiuose butuose ir dviejų žiniasklaidos organizacijų biuruose bei areštavo dešimtis žmonių, vykdydama šalies masto operaciją, malšinant jau beveik tris savaites vykstančius audringus protestus prieš vyriausybę, pranešė advokatai ir vietos žiniasklaida.
Turkey
Turkija / Dominyko Milašiaus nuotr.
Temos: 2 Turkija Stambulas

Pareigūnai surengė reidus apie 90 Engiamųjų socialistų partijos (ESP) narių namuose. Ši nedidelė kairiųjų organizacija aktyviai veikė per protestus Gezio parke Stambule, tapusiame šalį apėmusio protesto judėjimo židiniu, nurodė Stambulo advokatų asociacija.

Kaip praneša televizijos NTV ir „CNN Turk“, policija taip pat atliko kratas su ESP susijusio dienraščio „Atilim“ redakcijoje ir naujienų agentūros „Etkin“ biure.

NTV duomenimis, sostinėje Ankaroje buvo suimti 30 žmonių, o dar 13 – šiaurės vakariniame Eskišechyro mieste. Policijos operacijos vyko iš viso 21 provincijoje.

Pagal Turkijos įstatymus, sulaikyti asmenys gali likti arešte ir būti apklausiami iki keturių parų, o vėliau turi stoti prieš teismą, kuris jiems turi pateikti kaltinimus arba paleisti.

Turkija ėmėsi griežtų veiksmų prieš dešimtis tūkstančių demonstrantų, nuo gegužės 31-osios protestuojančių prieš premjero Recepo Tayyipo Erdogano vyriausybę, turinčią islamiškas šaknis.

Po savaitgalio, kai policija jėga išvaikė Gezio parke stovyklavusius aktyvistus, demonstrantai siekė persigrupuoti, bet protestai, regis, prarado ankstesnį įkarštį – šiuo metu pranešama tik apie pavienius susirėmimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius