-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 15 /14:36

Turkija leido sulaikytam Armėnijos lėktuvui tęsti kelionę į Siriją

Turkija leido vienam Armėnijos lėktuvui tęsti skrydį į Sirijos miestą Alepą po to, kai priverstinai jį nutupdė Turkijos rytuose ir apieškojo jo gabenamą humanitarinės pagalbos krovinį, pirmadienį pranešė vicepremjeras Bulentas Arincas.
Turkai tikrina Sirijos lėktuvą.
Turkai tikrina Sirijos lėktuvą. / AFP/Scanpix nuotr.

Ankara sustiprino pastangas, siekdama uždaryti savo oro erdvę Sirijos karinių pajėgų aprūpinimo kroviniams. Praeitą trečiadienį Ankara buvo sulaikiusi vieną Sirijos keleivinį lainerį, skridusį iš Maskvos į Damaską, sakydama, jog juo buvo gabenami Rusijoje pagaminta karinės paskirties įranga, skirta Sirijos prezidento Basharo al Assado režimo pajėgoms.

***

Vienas Armėnijos lėktuvas, skridęs į Sirijos miesto Alepą, pirmadienį buvo priverstinai nutupdytas rytinėje Turkijos Erzurumo provincijoje, siekiant patikrinti saugumą, pranešė Turkijos premjero kanceliarijos pareigūnas.

Anot jo, lėktuvas skraidino humanitarinės pagalbos krovinį, o vienas URM pareigūnas nurodė, kad laineriui bus leista tęsti kelionę, jeigu nebus rasta nieko įtartina.

„Civilinis lėktuvas, skraidinęs humanitarinės pagalbos krovinį iš Armėnijos į Alepą, paprašė leidimo kirsti Turkijos oro erdvę, – pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP. – Davėme leidimą su sąlyga, kad lėktuvas atliks techninį nusileidimą ir išskris, jeigu sėkmingai praeis saugumo patikrinimą.“

Dienraščio „Milliyet“ tinklalapyje pranešama, kad Armėnijos lėktuvą perėmė Turkijos naikintuvai.

Šis incidentas įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Turkija praeitą trečiadienį priverstinai nutupdė Ankaroje vieną Sirijos keleivinį lainerį, skridusį iš Maskvos į Damaską, įtariant, kad juo į sukilimo apimtą šalį gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius