-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje suimta 14 asmenų, įtariamų planavus ataką prieš JAV ambasadą

Turkijos teismas skyrė kardomąjį areštą 14 asmenų, įtariamų dėl priklausymo tarptautiniam teroristų tinklui „al Qaeda“ ir sąmokslo surengti ataką prieš JAV ambasadą Ankaroje, šeštadienį paskelbė valstybinė žiniasklaida.
Turkijos policininkas
Turkijos policininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šie įtariamieji buvo suimti liepos 12 dieną, prieš JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton vizitą Turkijoje. Pastaroji planuoja šeštadienį susitikti su Turkijos lyderiais Stambule.

Valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“ paskelbė, kad teismas Turkijos sostinėje penktadienio vakarą skyrė kardomąjį areštą 14 suimtųjų, o vieną nurodė paleisti. Kaip pranešama, vienas iš įtariamųjų žvalgė JAV ambasados ir kitus diplomatinių atstovybių pastatus.

Per šią savaitę surengtą reidą viename name Ankaros provincijoje policija rado 700 kilogramų amonio salietros, dažnai naudojamos savadarbių sprogstamųjų užtaisų gamyboje, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

Radusi šios sprogmenų žaliavos policija taip pat surengė reidus dviejose kitose vakarinėse provincijose, informavo Turkijos vidaus reikalų ministerija.

Kaip praneša žiniasklaida, įtariamieji, siejami su viena Afganistane veikiančia grupuote, tikriausiai planavo atkeršyti už „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno nužudymą per gegužės 2 dieną JAV specialiųjų pajėgų Pakistane surengtą reidą.

Turkijos policija neretai suima įtariamų islamistų kovotojų, esą susijusių su „al Qaeda“, nors daugiau šių bylų detalių retai kada viešinama.

„Al Qaeda“ kovotojai organizavo sprogdinimus Stambule 2003 metais, per kuriuos apie 60 žmonių žuvo, dar šimtai buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius