Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 12 /13:26

Turkijoje sulaikyta per 100 prokurdiškos partijos pareigūnų

Turkijos policija per visoje šalyje vykusią operaciją pirmadienį sulaikė per 100 prokurdiškos Liaudies demokratinės partijos (HDP) pareigūnų dėl galimų sąsajų su kurdų kovotojais, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Turkijos policija prie HDP būstinės
Turkijos policija prie HDP būstinės / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvo sulaikyta apie 118 HDP pareigūnų, tarp kurių buvo ir asmenų iš tokių miestų kaip Stambulas ir Ankara.

Visi jie buvo areštuoti kilus įtarimų, kad jie gali priklausyti uždraustai Kurdistano darbininkų partijai (PKK) arba kuria šiai grupuotei propagandą, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Ši sulaikymo operacija, kaip dalis antiteroristinio tyrimo, buvo įvykdyta po savaitgalio atakų Stambule, per kurias žuvo 38 žmonės, daugiausiai – policijos pareigūnai. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė kurdų kovotojų grupuotė „Kurdistano laisvės sakalai“ (TAK), laikoma radikalia PKK atšaka.

Kaip nurodo Anatolijos naujienų agentūra, Stambule buvo suimta 20 pareigūnų, tarp jų – HDP provincijos padalinio lyderė šiame mieste Aysel Guzel. Dar 17 asmenų, tarp kurių buvo ir partijos vadovas Ankaroje Ibrahimas Binici, buvo sulaikyta Turkijos sostinėje.

Kiti asmenys buvo sulaikyti pietinėse Adanos ir Mersino, vakarinėje Manisos ir pietrytinėje neramiojoje Šanliurfos provincijose.

Praėjusį mėnesį buvo areštuota 10 HDP įstatymų leidėjų, tarp kurių buvo ir partijos lyderiai Selahattinas Demirtasas ir Figen Yuksekdag. Šis žingsnis sukėlė didelį susirūpinimą tarptautinei bendruomenei. Minėti asmenys taip pat yra kaltinami naryste PKK ar šios grupuotės liaupsinimu. S.Demirtasas ir F.Yuksekdag yra laikomi kardomojo kalinimo įstaigose.

PKK, kurią Ankara, Briuselis ir Vašingtonas laiko teroristine organizacija, kovotojai su Turkijos valdžia kovoja jau nuo 1984 metų.

Praėjusių metų liepą žlugus paliauboms Ankara prisiekė sunaikinti PKK ir jau surengė kelias karines operacijas prieš šį judėjimą.

Tarp saugumo pajėgų bei PKK kovotojų dažnai vyksta susirėmimų; šalies pietryčiuose kurdų kovotojai puldinėja Turkijos karius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius