Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos karo lėktuvams atakavus kurdų kovotojus Sirijoje žuvo iki 200 žmonių

Turkijos naikintuvai atakavo JAV palaikomų Sirijos kurdų kovotojų pajėgas karo nuniokotame Alepo mieste ir nukovė apie 200 jų narių, ketvirtadienį pranešė Turkijos valstybinė naujienų agentūra.
Turkijos karinis lėktuvas F-4
Turkijos karo lėktuvas F-4 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anatolijos naujienų agentūra, cituodama kariuomenės pareigūnus, pranešė, kad aviacijos smūgiai buvo įvykdyti vėlų trečiadienio vakarą. Buvo atakuota 18 taikinių Marat Um Chavšo regione šiaurės Sirijoje. Kaip teigiama, žuvo nuo 160 iki 200 kurdų sukilėlių.

Antskrydžių taikiniai vietovėse, kurias pastaruoju metu atsikovojo Sirijos pajėgos, vykdydamos savo operaciją, kuria siekiama išvaryti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus iš Alepo šiaurinės dalies.

Dėl Sirijos kurdų pajėgų kilo nesutarimų tarp dviejų NATO sąjungininkių – Turkijos ir Jungtinių Valstijų.

Vašingtono nuomone, kurdų sukarintos pajėgos, žinomos kaip Liaudies apsaugos daliniai (YPG), yra veiksmingiausia jėga, galinti kovoti su IS Sirijoje. Tuo tarpu Turkija įsitikinusi, kad YPG yra teroristinė grupuotė, susijusi su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK). Pastaroji šiemet Turkijoje jau surengė ištisą virtinę pražūtingų atakų.

Ankaros nerimas padidėjo, nes YPG sugebėjo įsitvirtinti didelėse teritorijose ties Sirijos ir Turkijos pasieniu. Rugpjūtį Turkija išsiuntė karių ir tankų į šiaurės Siriją, kad padėtų šios šalies opozicijos pajėgoms išstumti „Islamo valstybės“ džihadistus iš teritorijos, besiribojančios su Turkija, ir neleisti Sirijos kurdų pajėgoms plėsti savo kontroliuojamų teritorijų.

Pastaroji Turkijos surengta ataka įvyko po to, kai prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad jo šalis ne „lauks, kol teroristai ateis ir puls“, o užklups juos dar prieš jiems smogiant.

Anatolijos naujienų agentūra nurodė, kad tarp 18 taikinių buvo devyni pastatai, kuriuos Sirijos kurdai naudojo kaip būstines, susitikimų vietas, pastoges, ginklų sandėlius, ir penkios transporto priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius