Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03 /14:57

Turkijos naikintuvas numušė virš Idlibo Sirijos karinį lėktuvą

Turkijos naikintuvas virš Sirijos šiaurės vakarinės Idlibo provincijos antradienį numušė trečią per pastarąsias kelias dienas Damasko režimo karinį lėktuvą, pranešė padėtį konflikto draskomoje šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.
Turkų karinės technikos kolona Sirijos Idlibo provincijoje
Turkų karinės technikos kolona Sirijos Idlibo provincijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Organizacija pridūrė, kad sirų lėktuvo pilotas per šį incidentą žuvo.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija nurodė, kad neaišku, ar pilotas žuvo numušus lėktuvą, ar vėliau jį nužudė opozicijos kovotojai. Kaip pranešama, lakūno kūnas buvo sudarkytas.

Sirų valstybinė naujienų agentūra SANA informavo, jog lėktuvas tapo „taikiniu“ po to, kai sekmadienį buvo numušti dar du orlaiviai, Turkijai vykdant operaciją prieš Rusijos remiamo režimo pajėgas Idlibo regione.

VIDEO: Jautrūs kadrai: tėvas Sirijoje bando padėti dukrai nugalėti baimę – moko juoktis, išgirdus sprogstančias bombas

Ankara sekmadienį patvirtino pradėjusi karinę operaciją prieš Rusijos remiamas režimo pajėgas pasienio regione, kur Turkija remia kai kurias sukilėlių grupuotes.

Turkų vyriausybė patvirtino, kad buvo numuštas reaktyvinis lėktuvas L-39.

„Vykdant operaciją „Pavasario skydas“, kuri sėkmingai tęsiama, buvo numuštas režimui priklausęs lėktuvas L-39“, – pažymėjo Turkijos gynybos ministerija.

SOHR teigimu, režimo lėktuvas buvo numuštas turkiško naikintuvo F-16 ir sudužo Damasko kontroliuojame rajone, esančiame į pietus nuo puolamo sukilėlių bastiono.

Režimo pajėgos nuo gruodžio mėnesio mėgina atkovoti iš sukilėlių ir džihadistų, siejamų su buvusia „al Qaeda“ atšaka Sirijoje, paskutinę svarbią opozicijos tvirtovę Idlibe.

Turkija inicijavo savo operaciją po to, kai ketvirtadienį buvo surengta antskrydžių, regione pražudžiusių 34 turkų karius. Ankara tvirtina, kad už tą ataką atsakingas Damaskas.

Pasak SOHR, Turkijai nuo penktadienio vykdant bombardavimo kampaniją žuvo 93 režimo kariai, taip pat 10 Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“ kovotojų ir keturi proiranietiški kovotojai.

Sekmadienį Damaskas pareiškė numušęs regione tris turkų bepiločius orlaivius.

2011 metais prasidėjęs Sirijos konfliktas pareikalavo jau daugiau nei 380 tūkst. žmonių gyvybių ir privertė palikti namus dar milijonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius