Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos opozicijos lyderis kalėjime aplankė įkalintą kolegą

Turkijos opozicijos lyderis Kemalis Kilicdaroglu pirmadienį aplankė Stambulo kalėjime įkalintą bendrapartietį Enisą Berberoglu, išvakarėse pasibaigus beveik visą mėnesį trukusiam protesto per visą šalį žygiui, kuriuo norėta parodyti solidarumą su kalinčiu parlamentaru.
Kemalis Kilicdaroglu
Kemalis Kilicdaroglu kalėjime aplankė įkalintą kolegą / BULENT SELCUK BULENT/SIPA
Temos: 2 Turkija Kalėjimas

K.Kilicdaroglu, pasaulietiškos Respublikonų liaudies partijos (CHP) lyderis, aplankė parlamentarą E.Berberoglu Maltepės rajone esančiame Stambulo kalėjime, pranešė partijos atstovas.

E.Berberoglu, buvęs žurnalistas, buvo suimtas praėjusį mėnesį už įslaptintos informacijos nutekinimą vienam opoziciniam laikraščiui. Po jo suėmimo K.Kilicdaroglu organizavo protesto žygį, kurio dalyviai pėsčiomis žygiavo iš Ankaros į Stambulą, protestuodami prieš valdžios neteisingumą.

Šio žygio kulminacija buvo sekmadienį surengtas mitingas, į kurį susirinko šimtai tūkstančių žmonių. Tai buvo aiškiai pati didžiausia opozicijos demonstracija Stambule nuo 2013 metų gegužę ir birželį vykusių masinių protestų prieš Recepo Tayyipo Erdogano valdymą.

„Berberoglu šis žygis pasirodė „įspūdingas“ ir jis padėkojo partijos lyderiui“, – nurodė CHP atstovas pridurdamas, kad įkalintas parlamentaras „rašo knygą“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

K.Kilicdaroglu kartu su žygio dalyviais pėsčiomis per 25 dienas įveikė 450 kilometrų. Prie žygio prisijungė tie, kurie nepritaria R.T.Erdogano valdžios neteisingumui.

Po liepos 15-osios perversmo Turkijoje paskelbus nepaprastąją padėtį, jau suimta apie 50 tūkst. žmonių. Dar apie 100 tūkstančių atleista iš darbo – tarp jų daug mokytojų, teisėjų, karių ir policininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius