-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos pareigūnas pasmerkė Prancūzijos savaitraščio planuojamą paskelbti pranašo Mahometo biografiją

Aukštas Turkijos pareigūnas pirmadienį pasmerkė vieno Prancūzijos satyrinio laikraščio planus išleisti komiksų knygelę apie pranašo Mahometo biografiją, vadindamas šį sumanymą provokacija ir patardamas pasaulio musulmonams ją ignoruoti.
Prancūzijos satyrinis laikraštis
Prancūzijos satyrinis laikraštis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ibrahimo Kalino, kuris yra įtakingas Turkijos premjero Recepo Tayyipo Erdogano patarėjas, komentarai buvo paskelbti po išvakarėse pasirodžiusio satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“  numerio, kuriame paskelbta, jog ateinantį trečiadienį ketinama paveikslėliais pavaizduoti islamo įkūrėjo gyvenimą, teigdamas, kad toks leidinys bus pagrįstas tyrimais ir suteikiantis žinių.

„Charlie Hebdo“ redaktorius sakė, kad komiksais nesiekiama įžeisti musulmonų, tačiau I.Kalinas pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“, pažymėjo, kad islamo pranašo nedera vaizduoti kaip komiksų personažo.

„Nesvarbu, ką sako žmonės iš „Charlie Hebdo“ – tai yra provokacija. Mano patarimas musulmonams: ignoruokite ją. Nesuteikite jiems, ko jie trokšta“, – pridūrė premjero patarėjas.

„Charlie Hebdo“ jau ne kartą yra paskelbęs pranašo Mahometo karikatūrų, sakydamas, jog tokiu būdu gina kalbos laisvę. Tačiau tai kursto musulmonų pyktį, nes jie tiki, jog bet kokie pranašo atvaizdai yra šventvagystė.

Savaitraščio leidėjas ir komiksų piešėjas, prisidengęs slapyvardžiu Charb, sekmadienį pareiškė: „Tai biografija, autorizuota islamo, nes ji buvo redaguojama musulmonų.“

Šią biografiją parengė iš Tuniso kilęs prancūzų tyrėjas, vardu Zinebas, nurodė Charb.

Leidėjas aiškino, kad mintis išleisti tokią komiksų knygą jam kilo 2006 metais, kai vienas Danijos laikraštis išspausdino pranašo Mahometas karikatūras, kurias vėliau perspausdino „Charlie Hebdo“ ir tuo išprovokavo piktus protestus musulmonų pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius