-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos pianistas Fazilis Say teisiamas už „šventvagystę“

Stambule prieš teismą ketvirtadienį stojo pasaulinio garso turkų pianistas Fazilis Say, kuris yra kaltinamas savo pareiškimais interneto tinkle „Twitter“ įžeidęs islamą ir musulmonus.
Fazilis Say
Fazilis Say / Scanpix/Reuters
Temos: 1 Teismas

Maždaug 100 žmogaus teisių gynėjų, tarp jų menininkai ir žurnalistai, susirinko prie teismo rūmų palaikyti muzikanto, kuris yra koncertavęs su Berlyno, Niujorko, Tokijo ir Izraelio filharmonijų orkestrais.

„Fazilis Say nėra vienišas“, – skelbė vienas iš protestuotojų laikomų plakatų.

42 metų fortepijono virtuozas yra kaltinamas religinės neapykantos kurstymu ir islamo vertybių įžeidinėjimu skelbiant provokacines žinutes socialiniame tinkle.

Jeigu teismas pripažins F.Say kaltu, jam gresia iki 18 metų laisvės atėmimo bausmė.

Ši byla atgaivino būgštavimus dėl didėjančių žodžio laisvės suvaržymų Turkijoje ir susirūpinimą, kad ši pasaulietiška šalis tampa vis labiau musulmoniška.

F.Say antradienį žinutėje jį palaikantiems bičiuliams menininkams rašė, kad yra „labai nustebęs“, jog turi stoti prieš teismą.

„Per visą savo gyvenimą aš savo menu pasauliui rodžiau modernųjį Turkijos veidą... Jaučiuosi keistai, nes galiu būti nubaustas tokioje byloje“, – sakė jis.

Kaltinamaje akte cituojamos kelios pianisto balandį paskelbtos žinutės tinkle „Twitter“, iš kurių vienoje F.Say rašo: „Nežinau, ar pastebėjote, kad visi tie šikniai, žemaklasiai, juokdariai, vagys ir klounai – visi jie yra alachistai“.

Visuomenės pasipiktinimą taip pat sukėlė F.Say internetinės žinutės, kuriose jis pasmerkė, jo žodžiais, dievobaimingųjų veidmainystes Turkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius