-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos policija per reidus prieš „al Qaeda“ sulaikė 34 asmenis (atnaujinta 14.08 val.)

Turkijos kovos su terorizmu pajėgos antradienį per pietiniuose šalies regionuose surengtas operacijas suėmė 34 asmenis, kurie įtariami palaikę ryšius su ekstremistų tinklu „al Qaeda“, pranešė Anatolijos naujienų agentūra (AA).
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com

Pasak agentūros, per anksti rytą vienu metu pradėtus reidus saugumo pajėgos įsiveržė į įtariamų „al Qaeda“ kuopelės narių namus ir keturiose provincijose suėmė 17 asmenų.

Visuomeninė televizija TRT parodė per šią operaciją paimtą vaizdo įrašą, kuris esą buvo nufilmuotas Afganistane. Jame kovotojams demonstruojama, kaip pasigaminti bombą.

Daugiausiai įtariamųjų (11) sulaikyta pietinėje Gaziantepo provincijoje, kur saugumo pajėgos, palaikomos šarvuočių, surengė reidus 11 vietovių dviejuose rajonuose, nurodė AA.

Keturi asmenys buvo sulaikyti kaimyninėse Sanliurfos ir Adanos provincijose, o dar du – centriniame Konijos mieste. Jie visi buvo atvežti apklausti į Gaziantepo miestą.

Pasak AA, per panašią operaciją Kahramanmarašo provincijoje, kuri taip pat ribojasi su Gaziantepu, policija suėmė 17 įtariamų vienos neįvardintos grupuotės narių, kurie galėjo palaikyti ryšius su „al Qaeda“. Pareigūnai tebeieško dar trijų įtariamų asmenų.

Vienas Turkijos laikraštis kovą pranešė, kad JAV žvalgyba perspėjo Ankarą, jog „al Qaeda“ kovotojai rezga planus surengti atakas Turkijoje prieš užsienio šalių interesus.

Manoma, kad Turkijoje veikianti „al Qaeda“ kuopelė 2003 metais Stambule susprogdino sprogmenų prikrautus sunkvežimius prie dviejų sinagogų, Didžiosios Britanijos konsulato ir vieno britų banko. Per šias atakas žuvo 63 asmenys, tarp jų Didžiosios Britanijos konsulas, o šimtai žmonių buvo sužeisti.

2007 metais septyniems asmenims, tarp jų vienam Sirijos piliečiui, kuris suplanavo ir finansavo šias atakas, buvo skirtas įkalinimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius