-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos premjeras raginamas atsistatydinti dėl korupcijos skandalo

Turkijos policija penktadienio vakarą išvaikė protestuotojus, reikalavusius premjero Recepo Tayyipo Erdogano atsistatydinimo dėl korupcijos skandalo, supurčiusio jo vyriausybę, privertusio atsistatydinti kai kuriuos ministrų kabineto narius ir rekordiškai nusmukdžiusio šalies valiutos kursą.
Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policija išvaikė tūkstančius demonstrantų Ankaroje ir Stambule, reikalavusių, kad vyriausybė atsistatydintų.

Stambule įsiplieskė susirėmimai, kai protestuotojai pradėjo šaudyti fejerverkus į policiją, o pareigūnai atsakė vandens patrankų čiurkšlėmis, guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis. Kaip pranešė vienas naujienų agentūros AFP fotografas, per riaušes buvo sužeisti bent du demonstrantai.

Vietos prokurorai nurodė, kad buvo suimtas 31 asmuo.

Po kelių valandų padėtis aprimo, tačiau pareigūnai liko budėti gatvėse.

Šimtus protestuotojų, susirinkusių vienoje centrinėje Ankaros aikštėje, taip pat buvo privertė išsiskirstyti riaušių policija.

Per mitingą kai kurie demonstrantai laikė iškėlę batų dėžutes – reaguodami į nuotraukas, kuriose matomos milijonų dolerių prikimštos batų dėžės, rastas per kratą valstybinio banko „Halkbank“ vadovo, kuris yra įtariamasis šiame korupcijos tyrime, namuose.

Nors jau kelias pastarąsias dienas šalį krečia neramumai ir politinė krizė dėl korupcijos skandalo, R.T.Erdoganas atrodė nelinkęs pasiduoti – premjeras tvirtina, kad šie įvykiai yra „šmeižto kampanija“, kurstoma, anot jo, užsienio jėgų.

„Tie, kas vadina tai korupcijos tyrimu, patys yra korumpuoti“, – R.T.Erdoganas sakė didelei savo šalininkų miniai penktadienį, atvykęs į Stambulą iš vieno politinio mitingo šalies šiaurės vakaruose.

R.T.Erdoganas taip pat peikė įstatymų leidėjus, pasitraukusius iš jo valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) dėl šio skandalo, sakydamas, kad jie „išdavė mus kelio viduryje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius