-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos prezidentas atvyko į prieštaringai vertinamą mitingą Bosnijoje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sekmadienį atvyko į Bosnijos sostinę Sarajevą dalyvauti prieštaringai vertinamame priešrinkiminiame mitinge.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai bus vienintelis jo surengtas mitingas už Turkijos ribų prieš kitą mėnesį Turkijoje vyksiančius prezidento ir parlamento rinkimus. Sarajevas buvo pasirinktas po to, kai tokios šalys, kaip Vokietija, Austrija ir Nyderlandai, už draudė Turkijos politikams rengti mitingus, kas sukėlė įtampą Ankaros ir Briuselio santykiuose.

Birželio 24 d. Turkijoje vyks prezidento ir parlamento rinkimai, kuriuose balsuoti galės ir 3 mln. užsienyje gyvenančių turkų, įskaitant ir 1,4 mln. turkų, gyvenančių Vokietijoje.

Sekmadienį Sarajevo didžiausioje sporto arenoje „Zetra“ susirinkę žmonės mojavo Turkijos vėliavomis ir laikė šios šalies prezidento atvaizdus. O didžiuliuose ekranuose švietė užrašai turkų kalba ir bosnių kalba, sveikinantys R.T.Erdoganą.

Manoma, kad mitinge dalyvaus Turkijos prezidento rėmėjai iš visos Europos – Vokietijos, Austrijos, Belgijos, Skandinavijos, Nyderlandų, Šveicarijos, Italijos ir Vengrijos.

Užsienyje gyvenantys turkais paprastai yra tvirtas R.T.Erdogano partijos AKP paramos šaltinis, todėl norima paskatinti juos aktyviai balsuoti.

Išankstiniais rinkimais Turkijoje norima paspartinti perėjimą prie naujos prezidentinės valdymo sistemos, kuri, kaip baiminasi kritikai, prives prie vieno žmogaus valdymo šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius