-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos prezidentas įsitikinęs – knygos ir filmai skatina gėrimą bei rūkymą

Vasario pradžioje iš Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano lūpų nuskambėjus pareiškimui, kad egzistuoja tiesioginis ryšys tarp priklausomybės nuo alkoholio ir tabako bei domėjimosi poezija, literatūra ir kinu, kilo nerimas, kad šalį gali užgriūti naujų draudimų banga, rašo naujienų svetainė al-monitor.com.
R.T.Erdoganas bando įtikinti moterį rūkymo žala Stambule
R.T.Erdoganas bando įtikinti moterį rūkymo žala Stambule / „Scanpix“/AP nuotr.

Vasario pradžioje kairiosios pakraipos Turkijos dienraštis „Cumhuriyet“, nuolat kritikuojantis šalies vyriausybę, publikavo straipsnį su antrašte „Erdoganas: eilėraščiai, romanai ir kinas sukelia priklausomybes, kaip ir rūkymas“.

Turkijos vadovas garsėja savo konfiskuotų portsigarų kolekcija.

Tuo tarpu Turkijos prezidentą palaikantis „Sabah“ laikraštis apkaltino „Cumhuriyet“ R.T.Erdogano žodžių iškraipymu ir tikino, kad iš tiesų politikas teigė, jog vis daugiau filmų, romanų ir eilėraščių skatina alkoholio ir tabako gaminių vartojimą.

„Jei atvirai, tikiu, kad didelė finansinė tabako industrijos įtaka slepiasi už muzikos, filmų, romanų ir eilėraščių, kurie skatina įpročius, vedančius prie tokių priklausomybių kaip alkoholis ir rūkymas“, – R.T.Erdoganą cituoja valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Šis kontraversiškas R.T.Erdogano pareiškimas toli gražu nėra pirmoji su rūkymu susijusios politiko kovos išraiška.

Prieš kelerius metus Stambule prezidentas, pamatęs savo balkone rūkantį prekeivį, jam liepė mesti cigaretę, tačiau jis nepakluso. Tuomet R.T.Erdoganas liepė įsikišti šalia buvusiems savivaldybės pareigūnams, o rūkiusį vyriški pavadino įžūliu.

Turkijos vadovas garsėja savo konfiskuotų portsigarų kolekcija. Tiesa, kiekvieną sykį, prieš atimdamas cigarečių dėtuvę, R.T.Erdoganas rūkalių priversdavo pasižadėti daugiau neberūkyti.

Jis taip pat garsėja kaip politikas, niekados neskaitantis knygos nuo pradžios iki galo, o teikiantis pirmenybę jo padėjėjų parašytoms knygų santraukoms. Be to, politikas nėra ir kino gerbėjas, tačiau kartais cituoja eilėraščius, kurie dera su jo skelbiama ideologija ir pasaulėžiūra.

Turkiją pradėjus valdyti R.T.Erdogano įkurtai islamiškai „Teisingumo ir plėtros partijai“ (AKP), šalies televizijos buvo įpareigotos užtušuoti per transliuojamas programas matomas cigaretes ir pačius dūmus. Be to, nebegalima rodyti gėrimų bei moters krūtinių.

Maža to, daugelis šalies restoranų jau nebegali įsigyti licencijos, leidžiančios pardavinėti alkoholį, o mokesčiai už tabako ir alkoholio gaminius vis labiau auga.

Viename interviu 2013 m. R.T.Erdoganas net retsykiais išgeriančius turkus išvadino alkoholikais primindamas, kad alkoholio vartojimas draudžiamas islame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius