Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas: aš atsistatydinčiau, bet ar tą patį padarytų V.Putinas?

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį pareiškė, jog būtų pasiruošęs pasitraukti iš savo posto, jeigu būtų įrodyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimai, kad Turkija perka naftą iš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS).
R.T.Erdoganas
R.T.Erdoganas / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

„Pasakysiu kai ką labai stipraus. Jeigu toks dalykas būtų įrodytas, mūsų šalies garbė reikalautų, kad aš nepasilikčiau savo poste“, – valstybinė Anatolijos naujienų agentūra citavo R.T.Erdogano žodžius, išsakytus Jungtinių Tautų klimato konferencijoje, kurioje taip pat dalyvauja V.Putinas.

Mesdamas iššūkį V.Putinui, kuris atsisakė su juo susitikti Paryžiuje ir aptarti Rusijos karo lėktuvo numušimo, R.T.Erdoganas pridūrė: „Ir sakau ponui Putinui – ar jūs pasiliktumėte tame poste (jeigu būtų įrodyta priešingai)? Sakau tai labai aiškiai.“ Jis taip pat pabrėžė, kad šmeižtas yra įprasta Kremliaus taktika.

V.Putinas anksčiau pirmadienį apkaltino Ankarą, kad ji praeitą savaitę numušė Rusijos lėktuvą Su-24, siekdama apsaugoti naftos tiekimą į Turkiją iš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamų telkinių, nors Turkija tokius kaltinimus kategoriškai neigia.

„Būkime kantrūs ir nesielkime emocingai“, – sakė R.T.Erdoganas.

Turkijos lyderis pridūrė, kad jo šalis visą naftą ir dujas importuoja teisėtu keliu.

„Nesame tokie nesąžiningi, kad vykdytume tokius mainus su teroristų grupuotėmis. Visi turi tai žinoti“, – pabrėžė jis.

Po to, kai Rusijos lėktuvas praeitą savaitę buvo numuštas prie sienos su Sirija, V.Putinas pareiškė, kad turkai yra „teroristų pagalbininkai“ ir tvirtino, kad nafta, išgaunama IS kontroliuojamoje teritorijoje, yra eksportuojama per Turkiją.

Pajamos už parduodamą naftą yra vienas iš pagrindinių IS, kontroliuojančios dideles teritorijas Sirijoje ir Irake, pajamų šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius