-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos rinkimų komisija atmetė AKP reikalavimą perskaičiuoti visus balsus Stambule

Turkijos aukščiausioji rinkimų taryba atmetė prezidento Recepo Tayyipo Erdogano partijos prašymą perskaičiuoti visus balsus, atiduotus praėjusią savaitę vykusiuose Stambulo mero rinkimuose, antradienį pranešė valdančiosios partijos vicepirmininkas.
Rinkimai Turkijoje
Rinkimai Turkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teisingumo ir plėtros partija (AKP) apskundė kovo 31-ąją vykusių Stambulo mero rinkimų rezultatus, kuriais remiantis, jos kandidatas Binali Yildirimas nedideliu balsų skirtumu pralaimėjo didžiausios opozicinės Respublikos liaudies partijos (CHP) atstovui Ekremui Imamoglu.

Aukščiausioji rinkimų taryba (YSK) „atmeta mūsų raginimą perskaičiuoti visus balsus Stambule“, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė AKP vicepirmininkas Ali Ihsanas Yavuzas.

„Nesuprantama, kaip galima priimti tokį sprendimą, kai pažeidimai aiškiai matomi“, – pažymėjo jis.

A.I.Yavuzas sakė, kad AKP pateiks „ypatingąjį protestą“, leisdamas suprasti, jog partija nesutiks su pralaimėjimu Stambule.

R.T.Erdoganas pirmadienį viešai išsakė abejonių dėl balsavimo rezultatų. Anot jo, per rinkimus Stambule buvo įvykdyta „vagystė“, taip pat virtinė organizuotų nusikaltimų.

Atskiras negaliojančiais pripažintų balsalapių perskaičiavimas Stambule beveik užbaigtas.

AKP, jau netekusiai mero posto Ankaroje, pralaimėjimas Stambule, didžiausiame šalies mieste, būtų dar vienas skaudus smūgis po 15-os valdžioje praleistų metų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

Abu kandidatai į Stambulo mero postą paskelbė savo pergalę rinkimuose, preliminariems rezultatams rodant, kad jie užsitikrino vienodą rinkėjų palaikymą.

Kiek vėliau rinkimų pareigūnai pranešė, kad E. Imamoglu pirmauja prieš savo varžovą, tačiau jo persvarą sudaro tik 15 tūkst. balsų.

AKP atstovas Aukščiausiojoje rinkimų taryboje Recepas Ozelas antradienį ryte žurnalistams Ankaroje sakė, kad YSK priėmė partijos skundą dėl „pažeidimų“ rinkimuose.

Tačiau bus perskaičiuota tik dalis balsalapių 21-ame Stambulo rajone.

AKP ragino perskaičiuoti visus balsus daugumoje iš 39-ių Stambulo rajonų, tačiau YSK šį prašymą atmetė.

Sprendimas dėl vieno Stambulo rajono – Biujukčekmedžės – buvo atidėtas, kol bus baigtas tyrimas dėl pranešimų apie galimo sukčiavimo atvejus.

Stambulo policija tiria pranešimus, esą 11 186 asmenys prieš vietos rinkimus deklaravo savo gyvenamąją vietą Biujukčekmedžės rajone.

R.Ozelas taip pat sakė, kad E. Imamoglu ir B. Yildirimą dabar skiria tik 14 604 balsai. CHP duomenimis, jos kandidatas pirmauja maždaug 14 tūkst. balsų.

Rinkimų pareigūnai praėjusią savaitę, kai dar nebuvo pradėti perskaičiuoti negaliojančiais pripažinti balsalapiai, skelbė, kad E.Imamoglu savo varžovą lenkia 28 tūkst. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius