Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Turkijos sausumos kariuomenė įžengė į Sirijos kurdų teritoriją

Turkijos sausumos kariuomenė įžengė į kurdų anklavą Sirijos šiaurėje ir puola kurdus kartu su turkų remiamos Sirijos opozicijos pajėgomis, pranešė Turkijos valstybinė naujienų agentūra AA („Anadolu Ajansi“).
Turkijos kariuomenė įžengė į Sirijos kudrų teritoriją
Turkijos kariuomenė įžengė į Sirijos kudrų teritoriją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jos, turkų kariuomenė sekmadienį veržiasi į Afriną, o išvakarėse turkų aviacija atakavo kurdų objektus šiame regione.

Ministras pirmininkas Binali Yildirimas sakė turkų žurnalistams, kad Turkijos pajėgos į kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) kontroliuojamą regioną įžengė 8 val. 5 min. Grinvičo (10 val. 5 min. Lietuvos) laiku iš Turkijos Gulbabos kaimo, nurodė naujienų agentūra „Dogan“.

Turkijos kariškiai tvirtina, kad šiuo puolimu, pavadintu „Operacija Alyvos šaka“, siekiama iš to regiono išvaryti kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG).

Turkija YPG laiko uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atšaka Sirijoje. PKK, kurią Ankara ir jos sąjungininkės Vakaruose laiko teroristine grupuote, daugiau kaip tris dešimtmečius tęsia sukilimą Turkijos pietryčiuose.

Tačiau YPG yra svarbi JAV sąjungininkė kovoje su grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistais ir atlieka svarbų vaidmenį siekiant išstumti ekstremistus iš jų kontroliuojamų Sirijos teritorijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius