Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos teisingumo ministras atšaukė kelionę į Vokietiją

Turkijos teisingumo ministras Bekiras Bozdagas ketvirtadienį pranešė, kad atšaukė numatytą kelionę į Vokietiją po to, kai vokiečių pareigūnai blokavo mitingą, kurio dalyvius ketinta raginti balsuoti už konstitucinę pataisą, padidinančią prezidento įgaliojimus.
Bekiras Bozdagas
Bekiras Bozdagas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Bozdagas ketvirtadienį turėjo kreiptis į turkų bendruomenę Vokietijos vakariniame Gagenau mieste ir susitikti su savo Vokietijos kolega.

„Susitikimas (su Vokietijos teisingumo ministru) neįvyks. Aš grįšiu į Turkiją“, – viešėdamas Strasbūre sakė B.Bozdagas, kurio žodžius perdavė Turkijos privati televizija NTV.

Gagenau valdžia atšaukė anksčiau išduotą leidimą Europos turkų demokratų sąjungai (UERD) rengti mitingą, kuriame turėjo dalyvauti B.Bozdagas, kadangi jam numatytoje salėje negali tilpti tiek daug žmonių.

„Kadangi apie šį renginį dabar jau žinoma visame regione, miestas sulauks daugybės lankytojų. Tačiau „Bad Rotenfels“ centras (Gagenau), parkavimo aikštelės ir keliai aplink jį nėra pritaikyti tokiam kiekiui žmonių aptarnauti, – sakoma savivaldybės pranešime. – Dėl šios priežasties salės nuomos sutartis su UETD yra panaikinama“.

Tokį vokiečių pareigūnų sprendimą B.Bozdagas pavadino „nepriimtinu“.

„Nepriimtina, kad vokiečių pareigūnai, kurie nuolat pamokslauja apie žmogaus teises, demokratiją, įstatymo viršenybę ir žodžio laisvę..., netoleruoja turkų bendruomenės organizuojamo susitikimo“, – sakė jis.

Savo ruožtu Kelno miesto valdžia taip pat pranešė, kad neleis UETD pasinaudoti viena sale sekmadienį, kada Turkijos ekonomikos ministras Nihatas Zeybekci turėtų kreiptis į mitingo dalyvius.

NATO sąjungininkių Vokietijos ir Turkijos santykiai yra gana įtempti dėl virtinės nesutarimų, kurie prasidėjo po nesėkmingo liepos mėnesio pučo, per kurį siekta nuversti Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius