Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Turkijos žiniasklaida: prokuroras prašo J.Khashoggi nužudymo bylą perduoti Saudo Arabijai

Turkijos prokuroras paprašė Stambulo teismo nutraukti bylą dėl Rijado kritiko Jamalo Khashoggi šiurpaus nužudymo ir perduoti ją Saudo Arabijai, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Jamalas Khashoggi
Jamalas Khashoggi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešimai pasirodė Turkijai siekiant gerinti santykius su Saudo Arabija, pablogėjusius po JAV laikraščiui „The Washington Post“ rašydavusio J.Khashoggi nužudymo Saudo Arabijos konsulate Stambule 2018 metais.

„Prokuroras paprašė, kaip reikalauja Saudo Arabija, perduoti bylą Saudo Arabijai ir užbaigti ją (bylą) Turkijoje“, – po Stambulo pagrindinio teismo ketvirtadienio posėdžio socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Turkijos pilietė H. Cengiz.

„Teismas paprašys Turkijos Teisingumo ministerijos nuomonės“, – rašė ji ir pridėjo grotažymes „Khashoggi“ ir „JusticeForJamal“ („Teisingumas Džamalui“).

Privati naujienų agentūra DHA citavo prokuroro žodžius, kad byla „stringa, nes neįmanoma įvykdyti teismo nurodymų“. Taip yra dėl to, kad „įtariamieji yra užsienio piliečiai“.

2018 metų spalio 2 dieną 59 metų J.Khashoggi atvyko į Saudo Arabijos konsulatą Stambule tvarkyti dokumentų santuokai su H.Cengiz.

JAV ir turkų pareigūnų teigimu, ten jau laukusio Saudo Arabijos žudikų būrio nariai jį pasmaugė ir supjaustė jo palaikus. J.Khashoggi palaikai niekada nebuvo surasti.

Žurnalisto nužudymas sukėlė dar nenuslopusį tarptautinį pasipiktinimą. Vakarų žvalgybos agentūros kaltina Saudo Arabijos sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną leidus nužudyti J.Khashoggi.

Princas Mohammedas yra sakęs, kad sutinka su bendra Saudo Arabijos atsakomybe, bet neigia asmenines sąsajas. Karalystė tvirtina, kad J. Khashoggi buvo nužudytas per savavališkai veikusių agentų operaciją.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas yra sakęs, kad įsakymas nužudyti J.Khashoggi atėjo iš Saudo Arabijos vyriausybės „aukščiausių sluoksnių“.

Tačiau R.T.Erdoganas niekada tiesiogiai neapkaltino princo Mohammedo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius