Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 17 /15:23

Stebėtojai skelbia, kad turkų aviacija subombardavo ligoninę Sirijos Afrine – Turkija šią informaciją neigia

Turkų aviacija penktadienį bombardavo pagrindinę ligoninę kurdų kontroliuojamame Sirijos Afrino mieste, žuvo 16 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija. Tačiau turkų kariškiai šiuo pranešimus paneigė.
Bombardavimų Sirijoje pasekmės
Bombardavimų Sirijoje pasekmės / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Turkija Sirija

Kurdų Raudonojo Pusmėnulio judėjimas, remiantis tą ligoninę, patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad ligoninė buvo bombarduota, bet nenurodė, kiek žmonių žuvo.

Kaip pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad turkų aviacijos smūgis pataikė „tiesiai“ į tą ligoninę.

„Žuvo 16 civilių, įskaitant dvi nėščiąsias“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Nežuvo nė vienas ligoninės darbuotojas, sakė jis AFP.

Vienas iš kurdų Raudonojo Pusmėnulio judėjimo vadovų Serwanas Bery iš šiaurės rytinio Sirijos Kamišli miesto taip pat patvirtino šią informaciją.

„Miestas buvo bombarduojamas visą dieną, ir (oro smūgių būta) arti ligoninės, tačiau šįvakar į ją pataikė“, – teigė jis.

„Tai buvo vienintelė veikianti ligoninė Afrino mieste“, – sakė S. Bery.

Vis dėlto Turkijos kariuomenė šeštadienį ryte per „Twitter“ paskelbė iš oro nufilmuotų vaizdų ir nuotraukų, kuriose matyti, kad minėta ligoninė nenukentėjusi.

Kariškių pareiškime sakoma, kad JAV remiami kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG) stengiasi kurti Turkijos kariuomenės „neigiamą įvaizdį“.

Sausio 20 dieną Turkija ir jai lojalūs Sirijos arabų sukilėliai pradėjo oro ir sausumos puolimą prieš Afrino regioną, kurį kontroliavo YPG kovotojai. Ankara laiko juos Turkijoje uždraustos ir teroristine organizacija paskelbtos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atšaka.

Turkijos vadovaujamos pajėgos beveik visiškai apsupo Afrino miestą, iš kurio civiliai į Sirijos režimo ar YPG kontroliuojamas teritorijas dabar gali pasitraukti tik vienu keliu.

SOHR sakė, kad penktadienį iš Afrino pabėgo mažiausiai 15 tūkst. civilių.

Tuo metu Rusijos kariuomenės atstovai paskelbė, kad iš apsuptos Rytų Gutos Sirijoje pabėgo per 30 tūkst. žmonių, o evakuacija tebesitęsia.

Rusijos naujienų agentūros citavo generolą majorą Vladimirą Zolotuchiną, kuris sakė, kad šeštadienį civiliai iš Rytų Gutos traukiasi per vyriausybės kontroliuojamą humanitarinį koridorių, kurį stebi rusų kariuomenė.

„Iki šiol išvyko daugiau kaip 30 tūkst. žmonių, o žmonės ir toliau išvyksta“, sakė V. Zolotuchinas, atstovaujantis Sirijoje kariaujančių šalių susitaikymo centrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius