-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turtingi vargšo Vladimiro Putino draugai

„Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui prastai su optika“, – tikina „The Bloomber View“ apžvalgininkas Leonidas Beršidskis. Rusijos vadovas prašo tautos pakentėti ekonomikos nuosmukį, kurį išprovokavo jo reakcija į Vakarų sankcijas. Tačiau naujausios deklaracijos rodo, kad jis ir buvę jo administracijos atstovai neturi problemų, kuriomis skundžiasi paprasti mirtingieji.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oficialios V.Putino praėjusių metų pajamos – 7,6 mln. rublių (142,2 tūkst. eurų).

Ir vis dėl to tai – beveik 23 kartus daugiau, nei vidutinė ruso alga.

Anot apžvalgininko, pernai balandį V.Putinas ženkliai pasikėlė algą, apie ką šį sunkų laiką dauguma rusų gali tik pasvajoti – šalyje auga nedarbas, bendrovės karpo išlaidas.

Žmogui, turinčiam beveik absoliučią valdžią tokioje didelėje šalyje kaip Rusija, nereikia nei pinigų, nei nekilnojamojo turto.

L.Beršidskis netiki dažnai skelbiama versija, kad V.Putinas yra vienas turtingiausių žmonių pasaulyje: „Žmogui, turinčiam beveik absoliučią valdžią tokioje didelėje šalyje kaip Rusija, nereikia nei pinigų, nei nekilnojamojo turto. Tiesa, jeigu jis anksčiau ar vėliau išeis į pensiją, tai, greičiausiai, galės konvertuoti savo politinį kapitalą į grynuosius. Jo potencialaus turto šaltinis – galimybės, kurias jis sukuria draugams ir pavaldiniams."

Pavyzdžiui, Rusijos prezidento administracijos vadovas Sergejus Ivanovas 2014 metais deklaravo 16,2 mln. rublių (303,3 tūkst. eurų) uždarbį, jis turi didelį ir brangų namą, milžinišką gražų butą, žmona važinėja prabangiu automobiliu.

Autoriaus nuomone, rusų reakciją į ekonomines problemas galima būtų pavadinti letargiška, o V.Putino populiarumą – stabiliu.

„Valdininkai, kuriems jis suteikė galią ir turtus (būtent tokia tvarka), gali nesijaudinti dėl tautos, kurios jie prašo pakentėti“, – rašo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius