Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turtingoji Didžioji Britanija būtų vargingiausia JAV valstija

Jei Didžioji Britanija paliktų Europos Sąjungą (ES) ir prisijungtų prie JAV, ji būtų pati vargingiausia valstija Amerikoje, neskaitant Misisipės.
Didžioji Britanija
Didžioji Britanija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skaičiavimai, atlikti „The Spector“ redaktoriaus Frasero Nelsono, parodė, kad Didžioji Britanija užimtų 50 vietą iš 51 valstijų, lyginant jas pagal bendrą vidaus produktą (BVP).

Šiam tyrimui F.Nelsonas pasitelkė JAV bendro vidaus produkto skaičių valstijai Amerikoje ir padalino jį pagal gyventojų skaičių tam, kad sukurtų BVP skaičių kiekvienam žmogui.

BVP iš kiekvieno žmogaus yra bendras vietos našumas, paskirstytas pagal žmonių skaičių, gyvenantį toje vietoje.

Tam, kad padarytų tokius pat skaičiavimus Didžiojoje Britanijoje, F.Nelsonas panaudojo naujausius iždo skaičius. Taip pat jis palygino šalies turtą ir atliko skaičiavimus, pavadintus „Perkamosios galios paritetu“ (angl. Purchasing Power Parity; PPP).

Esame vargingesni nei dažnai kritikuojami Kanzasas ir Alabama bei esame žemiau Misūrio. Mes turime savų problemų, tik esame geresni jas nuslėpdami.

Į tyrimą F.Nelsonas įtraukė ir kitas Europos valstybes: Norvegiją, Šveicariją, Švediją ir Vokietiją.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad, jei Didžioji Britanija su BVP, kuris sudaro 36, 356 dolerius žmogui, paliktų ES ir prisijungtų prie JAV, ji būtų vargingesnė nei kitos valstijos, tarkime, Kanzasas, Alabama ir Misūris.

„Jei Didžioji Britanija kažkaip paliktų ES ir taptų 51 Amerikos valstija, tai faktiškai būtume viena vargingiausių valstijų. Esame vargingesni nei dažnai kritikuojami Kanzasas ir Alabama bei esame žemiau Misūrio, visų neramumų vietos per pastarąsias savaites. Mes turime savų problemų, tik esame geresni jas nuslėpdami“, – tyrimo rezultatus apibendrino F.Nelsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius