Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 31 /13:54

„Twitter“ plyšta juokais iš mįslingos Donaldo Trumpo žinutės

JAV prezidentas D.Trumpas labai mėgsta socialinį tinklą „Twitter“. Čia jis giria saviškius ir peikia žiniasklaidą – kiekvieną rytą ir kiekvieną vakarą. Antradienį jis jau ruošėsi miegoti, bet nutarė atsisveikinti su 30 mln. sekėjų paslaptinga žinute, kuri dabar juokina pasaulį.
Mįslinga D.Trumpo žinutė tviteryje
Mįslinga D.Trumpo žinutė tviteryje / „Twitter“ nuotr.

„Nepaisant nuolatinio neigiamo spaudos covfefe“, – taip tviteryje parašė D.Trumpas.

JAV prezidentas, žinoma, greičiausiai norėjo parašyti žodį „coverage“ („nušvietimas“) ir baigti mintį, tačiau jam nepavyko.

O mįslingu anglišku naujadaru nutrauktas sakinys kelios valandos po jo paskelbimo vis dar buvo nepašalintas iš socialinio tinklo.

Nenuostabu, kad internautai it pašėlę linksminasi. Antai tinklalapyje „Urban Dictionary“ populiariausias „covfefe“ apibrėžimas skamba taip: „Covfefe – kai nori pasakyti „coverage“, bet tavo rankos per mažos, kad paspaustų visas raides klaviatūroje.“

Tviteryje užvirė ir improvizuotas ginčas, ką D.Trumpas iškvietė tokia žinute – „Stiprųjį covfefe“ ar „Burtininką Covfefe“.

Kol D.Trumpas, regis, miega ir miegos dar ilgai, ši mįslinga jo žinutė jau tapo viena populiariausių per visą naudojimosi „Twitter“ laiką. O žodis „covfefe“ dabar tarp madingiausių. Viena kompanija netgi siūlo įsigyti marškinėlių, papuoštų šiuo naujadaru.

„Nekalbėk su manimi, kol aš neišgėriau savo covfefe“, – rašė vienas vartotojas. Kitas konstatavo: „Paverskime Ameriką vėl covfefe.“

Kad nekiltų kokios nors painiavos, Londone įsikūręs Regento anglų kalbos centras parašė: „Visiems mūsų anglų kalbos studentams: galime patvirtinti, „covfefe“ nėra angliškas žodis. Kol kas.“

Ilgiau nei penkias valandas ši D.Trumpo žinutė nebuvo nei pataisyta, nei ištrinta. Taip pat netapo nė kiek aiškiau, ką prezidentas norėjo pasakyti.

Iki 9 val. 10 min. Grinvičo (12 val. 10 min. Lietuvos) laiku „covfefe“ žinutė sulaukė daugiau negu 120 tūkst. komentarų, o kiti vartotojai ja pasidalijo daugiau negu 39 tūkst. kartų, rodė „Twitter“ duomenys.

Vėliau, apie 9 val. 45 min. (12 val. 45 min.) mįslingoji žinutė buvo ištrinta. D.Trumpas iš situacijos bandė išsisukti juokaudamas.

„Kas gali išsiaiškinti tikrąją žodžio „covfefe“ reikšmę? Mėgaukitės!“ – kiek vėliau prezidentas rašė „Twitter“.

Nuo kadencijos pradžios D.Trumpas aktyviai naudojo „Twitter“ skelbti pareiškimams visokiausiomis temomis – pradedant komentarais apie Holivudo žvaigždės Arnoldo Schwarzeneggerio darbą televizijos realybės šou, baigiant „MILŽINIŠKU prekybos su Vokietija deficitu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius