Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ užblokavo sąmokslo teorijų skleidėją Alexą Jonesą

Socialinis tinklas „Twitter“ ketvirtadienį paskelbė užblokavęs ultradešiniųjų pažiūrų sąmokslo teorijų skleidėjo Alexo Joneso ir jo administruojamo tinklalapio „Infowars“ paskyras.    
Alexas Jonesas
Alexas Jonesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien mes visam laikui suspendavome @realalexjones ir @infowars „Twitter“ ir „Persicope“ platformose“, – nurodė socialinis tinklas.

„Ėmėmės šių veiksmų remdamiesi naujais pranešimais apie vakar paskelbtas tviterio žinutes ir vaizdo įrašus, kurie kertasi su mūsų politika dėl piktnaudžiavimo, nekalbant jau apie ankstesnius pažeidimus šiose paskyrose“, – rašoma pranešime.

Apie tai pranešta kitą dieną po to, kai JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija įspėjo, jog gali būti imtasi teisinių veiksmų prieš technologijų milžines dėl konkurencijos ar politinio šališkumo.

Šis drastiškas įspėjimas nuskambėjo tokiu metu, kai didžiųjų socialinių tinklų vadovai aiškinasi įstatymų leidėjams dėl savo politikos.

Teisingumo departamento pareiškimas turėtų dar labiau padidinti konfrontaciją tarp JAV administracijos ir Silicio slėnio po virtinės D.Trumpo žodinių atakų ir jo kaltinimų, esą technologijų bendrovės yra nusistačiusios prieš konservatorius.

Įspėjimas apie galimas teisines ar reguliavimo priemones nustebino daugelį technologijų pramonės stebėtojų. Jis nuskambėjo įstatymų leidėjams rengiant klausymus dėl užsienio įtakos kampanijų socialiniuose tinkluose bei „skaidrumo“.

„Twitter“ jau anksčiau buvo ne kartą ragintas blokuoti A.Jonesą. Praėjusį mėnesį socialinis tinklas buvo savaitei suspendavęs galimybę A.Jonesui skelbti žinutes savo paskyroje.

A.Jonesas, be kita ko, yra paskelbęs, kad 2012 metais Sendi Huko mokykloje įvykusių šaudynių aukos buvo „aktoriai“, dalyvavę sąmoksle, turėjusiame sugriauti piliečių teisės turėti šaunamųjų ginklų šalininkų reputaciją.

Per Sendi Huko šaudynes Konektikuto valstijoje užpuolikas Adamas Lanza nužudė 26 žmones, tarp jų – 20 vaikų.

Tarp A.Joneso skleidžiamų sąmokslo teorijų taip pat esama kaltinimų, kad JAV vyriausybė organizavo daug teroro išpuolių, įskaitant 2001 metų rugsėjo 11-osios atakas prieš Pasaulio prekybos centrą ir Pentagoną.

Iki užblokavimo tviteryje A.Jonesas turėjo beveik 900 tūkst. sekėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius