Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tymošenko nebepajėgs surengti tokių didelių protesto akcijų kaip 2004 metais, mano Lenkijos Seimo pirmininkas

Pakartoti penkerių metų senumo įvykių ir surengti dar vienos revoliucijos Ukrainos premjerei Julijai Tymošenko šįkart nepavyks, mano Lenkijos Seimo pirmininkas Bogdanas Borusewiczius.
Darbininkai prieš rinkimų savaitgalį uždengia kandidatės Julijos Tymošenko agitacinį plakatą.
Darbininkai prieš rinkimų savaitgalį uždengia kandidatės Julijos Tymošenko agitacinį plakatą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, jeigu Julija Tymošenko nesutinka su (savaitgalį vykusiais prezidento) rinkimų rezultatais, ji kreipsis į teismą. Bet aš nemanau, kad ji galės išvesti keliasdešimt tūkstančių žmonių į gatves, jau nekalbant apie milijoną ar du“, – sakė žurnalistams Maskvoje Lenkijos politikas.

B.Borusewiczius pareiškė, kad pastaraisiais metais padėtis pasikeitė ir Ukraina tapo demokratine valstybe, kur yra stipri, nepriklausoma viešoji nuomonė ir žiniasklaidos priemonės.

„Dabar protestai būtų asmeninio pobūdžio: tai būtų ne kova už demokratiją, o kova vienam kandidatui remti, – įsitikinęs jis. – Ankstesniuose rinkimuose buvo turimi omenyje principai, o dabar vyko dviejų asmenų kova ir dėl jos niekas neišves į gatves tiek daug žmonių.“

Parlamento pirmininkas pabrėžė, kad, pirminiais duomenimis, rinkimai vyko pagal visuotinai priimtus reikalavimus.

„Laimėjo demokratija. Mes pripažįstame šiuos rezultatus“, – pareiškė B.Borusewiczius. Jis patikslino kol kas neturintis stebėtojų iš Lenkijos duomenų ir oficialiai pripažinti rinkimų negalintis, bet „nėra kol kas signalų, rodančių, kad šie rinkimai būtų buvę nedemokratiški“.

„Mano vertinimu, šie rinkimai buvo demokratiški. Tai pasakytina ir apie rinkimų kampaniją“, – pridūrė Lenkijos politikas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius