-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tymošenko nori patikrinti, ar Juščenkos sūnus nešaudė prie restorano

Julijos Tymošenko bloko (JTB) deputatai ketina sudaryti Aukščiausiojoje Radoje tyrimo komisiją, kuri patikrins, ar Andrijus Juščenka nėra susijęs su šaudymu prie restorano Kijeve, praneša dienraščio izvestia.ru interneto svetainė.
Viktoras Juščenka
Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka / „Scanpix“ nuotr.

„Mes siūlome sudaryti parlamente laikinąją tyrimo komisiją, kuri turi ištirti prezidento Viktoro Juščenkos sūnaus dalyvavimą šiuose gėdinguose įvykiuose“, – sakoma Rados narių pareiškime, paskelbtame JTB tinklalapyje sekmadienį.

Liaudies deputatai, JTB nariai Jurijus Prokopčukas, Romanas Zabzaliukas ir Serhijus Myščenka remiasi žiniasklaidos priemonių pranešimais, pagal kuriuos birželio 23 dieną apie 23 valandą automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje prie restorano „Kazačok“, paleido 9 šūvius žmogus, kuris buvo draugijoje su A.Juščenka.

Remiantis leidinio ORD pranešimu, Juščenka jaunesnysis šaudė į buvusį nepaprastųjų situacijų ministro pavaduotoją Oleksandrą Kapitulą. Leidinys pažymi, kad prezidento sūnui pavyko greitai pabėgti iš įvykio vietos, vietoj savęs jis paliko giminaitį Valį Bahirovą.

Restorano darbuotojas ir dar vienas liudytojas tvirtai pareiškė leidiniui ORD, jog negalėjo suklysti, kad šaudė Juščenka jaunesnysis, o V.Bahirovas tik vėliau prisiėmė vėliau kaltę.

Kaip rašo ORD, šeštadienį apie 23 val. O.Kapitula rengėsi išvažiuoti iš restorano „Kazačok“, kur šventė savo 50-metį. Tuo metu jam kelią užkirto automobilis „Cadillac“, kurį vairavo A.Juščenka.
„Juščenka buvo labai girtas, iškeikė necenzūriniais žodžiais O.Kapitulą, po to paleido kelis šūvius buvusio viceministro link“, – pažymi leidinys. Paskui restorano lankytojai matė, kaip iš „Cadillac" iššoko A.Juščenka su draugu ir nelaukdami, kada atvyks milicija, pabėgo. V.Bahirovas liko įvykio vietoje.

Juščenka buvo labai girtas, iškeikė necenzūriniais žodžiais O.Kapitulą, po to paleido kelis šūvius buvusio viceministro link...
O.Kapitula kreipėsi į restorano „Kazačok“ darbuotojus, kad iškviestų miliciją, bet jie šiurkščiai patarė jam pačiam spręsti asmenines problemas, pažymi ORD.

O.Kapitula pats iškvietė miliciją. V.Bahirovas, kurį milicijos darbuotojai palaikė incidento kaltininku, buvo nuvežtas į Milicijos skyrių, kur buvo surašytas protokolas, o O.Kapitula parašė pareiškimą.

Anksčiau VRM pranešė, kad Kijevo restorano „Kazačok" lankytojai vėlai vakare šeštadienį, birželio 27 dieną, panaudojo šaunamąjį ginklą, nesugebėdami išspręsti konflikto taikiai. Per šaudymą niekas nenukentėjo.

„Jeigu nepriklausomas tyrimas patvirtins, kad Andrijus Juščenka šaudė sostinės centre, Viktoras Juščenka turi prisiimti politinę bei moralinę atsakomybę ir atsistatydinti. Tai bus logiškas tęsinys Kirovogrado srities rajono ir srities administracijų vadovų atleidimų, kuriuos pasiūlė prezidentas remdamasis vienais kaltinimais be jokio teismo sprendimo“, – pabrėžė minėti Rados deputatai.

Kaip jau pranešta, Ukrainos prezidentas V.Juščenka atleido iš pareigų Kirovogrado srities administracijos vadovą ir tos pačios srities Golovanovo rajono vadovą „už nederamą savo pareigų užtikrinti teisėtumą ir teisėtvarką vykdymą“.

Savo ruožtu V.Juščenkos šalininkai sako, kad teigimai, neva prezidento sūnus susijęs su incidentu, yra šmeižtas, kuriuo siekiama nukreipti dėmesį nuo bylos dėl žmogžudystės Kirovogrado srityje, kuria kaltinamas JTB narys Viktoras Lozinskis, tyrimo.

„Tai nešvarus kerštas už tai, kad Ukrainos prezidentas ėmė asmeniškai kontroliuoti žmogžudystės Kirovogrado srityje tyrimą ir buvo atleisti Golovanovo rajono bei Kirovogrado srities vadovai, – sakoma „Mūsų Ukrainos“ pareiškime.

„Mūsų Ukraina“ taip pat kaltina JTB mėginant taikyti nešvarias technologijas prieš prezidento sūnų. Partija ragina JTB „naudoti politinėje veikloje tik civilizuotus rungtyniavimo metodus ir liautis naudojus prezidento šeimos narius rinkimų kovoje“.

Kaip pranešė „Interfax“, tarp Kijevo restorano „Kazačok“ lankytojų šeštadienį vėlai vakare kilo konfliktas, o vienas dalyvių panaudojo šaunamąjį ginklą. Per šaudymą niekas nenukentėjo.

Kaip papasakojo Darnicų rajono milicijos valdybos pareigūnai, maždaug 23 val. restorane buvo pradėta šaudyti: vienas lankytojas, pirminiais duomenimis, šaukė į orą (guminėmis kulkomis) iš šaunamojo ginklo. Visi incidento dalyviai buvo apklausti, aplinkybės aiškinamos.

Atsakydamas į klausimą, ar šiame konflikte dalyvavo Ukrainos prezidento sūnus A.Juščenka, kaip rašo kai kurie Ukrainos interneto leidiniai, Milicijos skyriaus darbuotojas pareiškė: „Buvo šaudoma, bet šaudė ne Juščenkos sūnus. Tai kažkoks šmeižtas.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius